Λάβετε θέσεις… Έτοιμοι… Ειρηνοδρομία 2018

eirhnodromia 13-5-2018

O Δήμος Αγ. Δημητρίου τα τελευταία 37 χρόνια διοργανώνει την “Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του στα όρια του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Τα «ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ» εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και είναι πάντα αφιερωμένα στην ελευθερία, τη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά στον άνθρωπο με την αστείρευτη γενναιότητα, με το απροσδόκητο ταπεραμέντο, που γνώριζε πώς να δραπετεύει από τις ανθρώπινες ανασφάλειες, τον Αλέξανδρο Παναγούλη. Φέτος, συμπληρώνονται 42 χρόνια από τον «χαμό» του σπουδαίου αγωνιστή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ειρηνοδρομία, που πραγματοποιείται πάντα την τρίτη και τελευταία ημέρα των Παναγουλείων, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ,1000m AMEA. Τα 10χλμ, μάλιστα είναι πιστοποιημένη διαδρομή που έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, προσελκύοντας δρομείς από την Αττική, την υπόλοιπη Επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό. Είναι ένας αγώνας, μια γιορτή, με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, φορέων και σωματείων που τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους, το κεντρικό μας σύνθημα:

«Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα».

Φέτος, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας έχει την τιμή να υποστηρίζεται από σειρά σημαντικών χορηγών και από εξαιρετικά μεγάλους ελληνικούς φορείς όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), η Ολυμπιακή Εκεχειρία, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) και η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).
Σταθερά τα τελευταία 4 χρόνια, ο μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ ο κοινωνικός φορέας που θα υποστηρίξει η Ειρηνοδρομία φέτος δίνοντας μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των δρομέων, είναι ο Σύλλογος "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", ενημερώνοντας και ενεργοποιώντας τους πολίτες στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Η Ειρηνοδρομία έχει καταφέρει να γίνει μια πολυαναμενόμενη δρομική εκδήλωση, ίσως η μεγαλύτερη των Νοτίων προαστίων της Αττικής, που αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες και ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα, τα αθλητικά σωματεία, τους εργαζόμενους του Δήμου, τις τοπικές επιχειρήσεις, τοπικούς, υπερτοπικούς και πολυεθνικούς χορηγούς και πολλούς εθελοντές, προωθώντας τη συμμετοχικότητα και την αγάπη για τον Αθλητισμό.-