Κέντρο Κοινότητας

Κέντρο Κοινότητας (1)

kentro koinothtas logo

Στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, από τις 19 Ιανουαρίου 2018 λειτουργεί μια νέα κοινωνική δομή που ονομάζεται Κέντρο Κοινότητας και στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο και προσβάσιμο, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, χώρο.

Η νέα δομή εξυπηρετεί αποκλειστικά κατοίκους του Δήμου Αγ. Δημητρίου και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Εντάσσεται στην Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής», στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» - Άξονας  Προτεραιότητας (9), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει διάρκεια τρία έτη.

Παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες:

  • Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη πολιτών
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες - Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
  • Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Επίσης, παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη ένταξης στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Παράλληλα μέσω παραπομπών γίνεται διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με υπηρεσίες, δομές και προγράμματα όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Δημόσιες Υπηρεσίες, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.

Στελεχώνεται από μια Κοινωνική Λειτουργό και δυο Κοινωνικούς Επιστήμονες.
Λειτουργεί όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00, στη διεύθυνση Δυρραχίου 11
Τηλ.: 210-9716360 • Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).


 Ανακοινώσεις

Σχολικά είδη

Πολλές σχολικές τσάντες και διάφορα σχολικά είδη μοιράστηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία σε παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών των Δομών Βασικών Αγαθών του Δήμου.

Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν από την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά του Βιβλιοπωλείου ΣΕΛΙΔΑ που βρίσκεται στο Δήμο μας, αλλά και από τη δράση "Όλοι μαζί για το παιδί" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της Εθνικής Τράπεζας, που για 6η συνεχόμενη χρονιά εμπλέκει το Δήμο Αγ. Δημητρίου ως παραλήπτη της γεμάτης αγάπη, προσφοράς του κόσμου.-