Ημέρα Ενέργειας • Εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα εξοικονόμηση ενέργειας

hmera energeias 22-2-2017

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-2-2017 η πρώτη εκδήλωση του Δήμου για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και προσκεκλημένους/ες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δήμου.
Τα θέματα των ομιλιών της εκδήλωσης "Energy Day" αφορούσαν στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπιτι και την εργασία, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σαββάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκαν στις δράσεις και τη στρατηγική του Δήμου, που σταθερά υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου ενέργειας, σχεδιάζει πολλές ακόμη δράσεις και εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση, έμπνευση και εμπλοκή όλων των πολιτών.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, που συντόνισε η εντεταλμένη σε θέματα περιβάλλοντος Δημοτική Σύμβουλος, Αικατερίνη Ασημακοπούλου, είχε ως εξής:

  • «Σύμφωνο των Δημάρχων και Δήμος Αγίου Δημητρίου. Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας ως το πλαίσιο για την εφαρμογή της αειφορικής πολιτικής του Δήμου, για την Ενέργεια και το Περιβάλλον».
    Ομιλητής ο Δρ. Χρήστος Μπελιάς, Χημικός Μηχανικός MSc, PhD. Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου.


  • «Απλές Πρακτικές Εξοικονόμησης Ενέργειας».
    Ομιλίτρια η Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός MSc, Τμήμα Κτιρίων ΚΑΠΕ, Contact Person Συμφώνου Δημάρχων.

  • «Η μετακίνηση στη σύγχρονη πόλη: Δυνατότητες, περιορισμοί και καλές πρακτικές για την ενίσχυση της αειφορίας».
    Ομιλίτρια η Δρ. Κανελλίνα Γιαννακοπούλου, Χημικός Μηχανικός PhD, Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ.

 

Πολυμέσα