Συμμετοχή του Δήμου Αγ. Δημητρίου στο καινοτόμο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας "PRODESA"

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15-5-2017 η πρώτη συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων που συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας "PRODESA", που εντάσσεται στο "Horizon 2020" και υποστηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προετοιμασία έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο αξιωματούχος της Comission B. Zapfel.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ενεργειακή αναβάθμιση σε 116 δημοτικά κτήρια, εγκατάσταση 3.461 kW Φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτήρια και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για οδοφωτισμό, που στην παρούσα φάση είναι 6.284 kW. Επίσης, ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα αποτελέσματα θα διευκολύνουν την υλοποίηση δημόσιων έργων εξοικονόμησης ενέργειας με τη σύναψη Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης, γεγονός που θα προσφέρει πολύ σημαντική βοήθεια σε όσους Δήμους της χώρας ενδιαφέρονται να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών τους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 7 Δήμοι της Αττικής: Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου.

Η χρηματοδότηση του έργου, Leader του οποίου ανακηρύχθηκε ο Δήμος Αλίμου, είναι 100% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εποπτεύεται από τον οργανισμό EASME, συντονίζεται από την ελληνική εταιρία ΕΥΔΙΤΗ και η πρόταση επιλέχθηκε διαγωνιστικά ανάμεσα σε φορείς από όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο είδος της.-