«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» - Έμφαση στις σχολικές ηλικίες

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Οι φετινές δράσεις και εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγ. Δημητρίου, την τοπική ποδηλατική ομάδα BIKE FANTASY, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αττικής «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» και το Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στο Δήμο μας πραγματοποιήθηκε από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017 και περιελάμβανε “Ποδηλατάδα με ασφάλεια στην πόλη”, επισκέψεις, ενημερώσεις και παρουσιάσεις σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας όπως: όπως διάφορες πτυχές κινητικότητας, η μείωση χρήσης του Ι.Χ., άλλοι τρόποι βιώσιμης κινητικότητας, ποδήλατο, βάδισμα, μέσα μαζικής μεταφοράς, αναβάθμιση ποιότητα ζωής. Επίσης, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οι μεγάλες τάξεις των Δημοτικών σχολείων παρακολούθησαν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου και οδηγικής συμπεριφοράς.-