Χρυσό και ασημένιο βραβείο για το Δήμο Αγ. Δημητρίου, από τα Best City Awards

Δύο σημαντικά βραβεία κέρδισε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στον καθιερωμένο διαγωνισμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Best City Awards.

Τα Best City Awards έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις ευφυείς και καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσουν και υλοποιούν πόλεις σε όλη την Ελλάδα με γνώμονα τις αρχές της αειφορίας και βιωσιμότηταςΟ Δήμος βραβεύτηκε για δύο έργα που υλοποίησε μέσα στο 2017. 

Το χρυσό βραβείο, κέρδισε το έργο “Smart Meters στο κτήριο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου”.
Το έργο αφορά στην τοποθέτηση και λειτουργία έξυπνου πληροφοριακού συστήματος στο Δημαρχείο, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση των ηλεκτρικών καταναλώσεων των κτιρίων του, μέσω έξυπνων ασύρματα διασυνδεμένων μετρητών, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη συγκέντρωση πληροφορίας για το που, πότε και πόση ενέργεια καταναλώνεται, ανοίγοντας σταδιακά το δρόμο για την εξεύρεση λύσεων αποδοτικότερης ενεργειακής διαχείρισης του κτηρίου.

Το ασημένιο βραβείο, κέρδισε το έργο “Έξυπνο Σύστημα Προσαρμοστικού Φωτισμού: Ηλεκτροφωτισμός της οδού Δήλου”.
Το έργο αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα φωτισμού που θα εξοικειώσει τόσο το Δήμο, όσο και τους πολίτες με τις νέες τεχνολογίες διαδραστικού βιώσιμου αστικού εξοπλισμού. Αποτελεί ένα παράδειγμα μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου σε ποσοστό περίπου 80% σε σχέση με τη χρήση συμβατικής τεχνολογίας φωτισμού, με αντίστοιχο οικονομικό όφελος από άποψη λειτουργίας του φωτισμού της οδού. Το έξυπνο αυτό δίκτυο φωτισμού μπορεί μελλοντικά να ενταχθεί σε ένα κεντρικό σύστημα εποπτείας και τηλεδιαχείρισης του Δήμου.-


Πολυμέσα