Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Δράση φιλοζωικής εκπαίδευσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 16-11-2018 η δεύτερη Φιλοζωική εκπαίδευση σε σχολείο του Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την εθελοντική ομάδα Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων).

Οι εθελόντριες της ομάδας επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου και μίλησαν στα παιδιά της Α’ και της Β’ τάξης για τα θέματα των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων.

Στην παρουσίασή τους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά απέναντι στα ζώα. Πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους σε περίπτωση που συναντήσουν κάποιο αδέσποτο ζώο και παράλληλα πώς να προστατεύουν, να φροντίζουν και να αγαπάνε τα ζώα.
Με δημιουργικό τρόπο και βίντεο, τα παιδιά ενημερώθηκαν πως η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται καινούργια αδέσποτα. Κυρίως όμως, ενημερώθηκαν για όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την υιοθεσία ενός ζώου.

Είναι πολύ σημαντικό μέσω των δράσεων αυτών να καλλιεργείται η φιλοζωική συνείδηση των παιδιών και να εντυπώνεται στην ψυχοσύνθεσή τους ο σεβασμός προς τα ζώα ως νομοτέλεια και όχι ως χρέος.-