Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης σε σχολεία του Αγ. Δημητρίου επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων

Με μια φιλοζωική εκπαίδευση στο 9ο Δημοτικό σχολείο επικεντρωμένη στα θέματα των αδέσποτων ζώων των πόλεων της Ελλάδας, τίμησε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την Τρίτη 4 Απριλίου.

Η φιλοζωική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές εθελοντές της ομάδας “Ζω.ΕΣ – Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων” στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του 9ου δημοτικού και ήταν επικεντρωμένη στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Με τρόπο διαδραστικό οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ενημερώθηκαν μέσα από παρουσιάσεις, μικρές ταινίες και συγκινητικά βίντεο με συμβουλές για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της γειτονιάς, το σεβασμό και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Την ίδια ημέρα ένα ακόμη σχολείο του Δήμου, το 7ο Δημοτικό επιχείρησε να ευαισθητοποιήσει τη γειτονιά μοιράζοντας έντυπο υλικό που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά το οποίο αφορούσε στην προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και έντυπα και αφίσες που προμηθεύτηκαν από το Δήμο.

Στοχεύοντας στη δημιουργία ευαισθητοποιημένων ζωόφιλων πολιτών που θα δρουν με αίσθημα εθελοντισμού, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας όλων των πλασμάτων του πλανήτη, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συνεχίζει τις ζωοφιλικές εκπαιδεύσεις σε όλα τα σχολεία! Εξάλλου, είναι από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο Νόμος 4039/2012.

Το πρόγραμμα του Δήμου για την προστασία των ζώων της πόλης περιλαμβάνει:
- Στείρωση αδέσποτων γατών και σκύλων
- Εμβολιασμό και τοποθέτηση τσιπ σε αδέσποτους σκύλους
- Ολοκληρωμένη περίθαλψη για τραυματισμένα και άρρωστα αδέσποτα ζώα
- Τοποθέτηση ταϊστρών και σίτιση των αδέσποτων
- Ανάπτυξη Δικτύου Φιλόζωων Εθελοντών για την προστασία των ζώων της πόλης

Στόχος του Δήμου είναι η εξασφάλιση της ευημερίας, η φροντίδα και η προστασία όλων των ζώων της πόλης, αλλά και η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων του Αγ. Δημητρίου. Όπως αναφέρθηκε, φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της φιλοζωικής συνείδησης όλων των μαθητών της πόλης και φυσικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω φιλοζωικών εκστρατειών προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων στους δρόμους.-


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο