Αθλοδιακοπές

Αθλοδιακοπές


 

Οι Αθλοδιακοπές αποτελούν το καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλητικής απασχόλησης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, το οποίο οργανώνεται και υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο έπειτα από το τέλος της σχολικής περιόδου.

Οι Αθλοδιακοπές απευθύνονται σε μαθητές του δημοτικού, από 6 έως 12 ετών και έχουν ως στόχο την αθλητική – δημιουργική απασχόληση των παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο, στηρίζοντας τις οικογένειες των πολιτών του Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της εναρμόνισης και ισορροπίας της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Το πρόγραμμα των Αθλοδιακοπών πραγματοποιείται σε 3 περιόδους και η κάθε περίοδος διαρκεί 2 εβδομάδες, στις οποίες γίνεται εισαγωγή σε διάφορα αθλήματα όπως: μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, μπάτμιντον, χόκεϊ, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, αλλά και σε διάφορα ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια.
Επίσης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη μουσικοκινητική αγωγή αλλά και με μαθήματα μουσικής από τους καθηγητές του δημοτικού ωδείου.

Στο πλαίσιο των Αθλοδιακοπών, εκτός από αθλητισμό και μουσικοκινητική αγωγή πραγματοποιείται και σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων (π.χ: από το σιτάρι στο ψωμί), μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, εργαστήριο σοκολάτας και εργαστήριο μικρών μελισσοκόμων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου πραγματοποιούνται και διάφορες εκδρομές: στη θάλασσα, τον ιππικό όμιλο, το Αττικό ζωολογικό Πάρκο κ.λπ.
Η έδρα των Αθλοδιακοπών είναι το Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου, όμως επικουρικά γίνεται χρήση διάφορων σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η συμμετοχή γίνεται έπειτα από αίτηση καθώς και την καταβολή ενός συμβολικού αντιτίμου.
Πληροφορίες: 210 9760505 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Έκλεισε και ο φετινός κύκλος των προγραμμάτων καλοκαιρινής, δημιουργικής απασχόλησης «Αθλοδιακοπές» και «Παιχνιδοδιακοπές», που διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για παιδιά της πόλης 5-12 ετών, τα τελευταία 6 χρόνια. Και…
Προσοχή! Οι θέσεις έχουν καλυφθεί. Αιτήσεις δεν γίνονται πλέον δεκτές.- Από την Τετάρτη 18-5-2016 έως και την Τετάρτη 25-5-2016, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Αθλοδιακοπές 2016", που…
Το τέλος και της δεύτερης περιόδου των «ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΩΝ 2015» γιόρτασαν οι μικροί μας φίλοι την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο Παλαιό Κλειστό στην οδό Θεομήτορος. Το κλειστό Γυμναστήριο γέμισε από χαρούμενες…
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Θεομήτορος, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης της 2ης περιόδου των Αθλοδιακοπών 2015 που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ. Στη γιορτή…
  Ξεκινάει το πρόγραμμα "Αθλοδιακοπές 2015" και ορισμένες οδηγίες για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό είναι χρήσιμες και σημαντικές. Δείτε το συνημμένο αρχείο.   
Σελίδα 1 από 2