1η Τοπική Ομάδα Υγείας

1η Τοπική Ομάδα Υγείας


1h tomy logo

 

Από τον Μάρτιο του 2018 έχει ξεκινήσει και προσφέρει υπηρεσίες στους κατοίκους η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγ. Δημητρίου με έδρα επί της οδού Θεσσαλίας 10.

Η 1η ΤΟΜΥ στελεχώνεται με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και λειτουργεί καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Τι είναι οι ΤΟΜΥ

Οι ΤΟΜΥ αποτελούν ομάδες παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι οποίες στελεχώνονται από μια ολιγομελή διεπιστημονική ομάδα υγείας, με βασική αποστολή τη δωρεάν και χωρίς διακρίσεις παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πληθυσμό ευθύνης τους.

Συγκεκριμένα, μεριμνούν για:

  • Τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας και της συνέχεια της φροντίδας βάσει των αναγκών του εκάστοτε πληθυσμού.
  • Την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής, ποιοτικής, ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας.
  • Την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως οι εμβολιασμοί, η κατ’ οίκον φροντίδα και άλλες.

Στοιχεία επικοινωνίας της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου

- Τηλέφωνο: 210 9758491
- email: 1tomy-agioudimitriou@1dype. gov.gr
- https://www.facebook.com/Agiosdimitrios1thessalias10/

Δικαιολογητικά εγγραφής στην ΤΟΜΥ

Οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να φέρουν μαζί τους για την εγγραφή τους:

  • Βιβλιάριο υγείας.
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • Οποιοδήποτε λογαριασμό στο ονοματεπώνυμό τους για απόδειξη της μόνιμης κατοικίας τους.

Στη περίπτωση των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αρκεί φωτοτυπία της κάρτας μέλους.Επισκέψεις σε Γενικούς Ιατρούς
Ώρα 8:00 έως 21:00

Οι αιτούντες/σες για την τεκμηριωμένη εκτίμηση της κατάστασης της υγείας τους, πρέπει να φέρουν μαζί τους στοιχεία που αφορούν στο ιατρικό ιστορικό τους, όπως π.χ. τελευταίους αιματολογικούς ή απεικονιστικούς ελέγχους, φακέλους τυχόν νοσηλειών τους (εξιτήρια, πρακτικά χειρουργείων, εξετάσεις, κ.ά.).

Επισκέψεις σε Παιδίατρο
Ώρα 8:00 έως 14:00 ή 14:00 έως 21:00.

Για τη σωστή εξυπηρέτησή τους, οι γονείς - κηδεμόνες, πριν την επίσκεψή τους να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΤΟΜΥ, ώστε να ενημερωνονται για την πρωϊνή ή απογευματινή παρουσία της Παιδιάτρου.


 Ανακοινώσεις

 

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης παρεμβάσεων και δράσεων στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον επαναληπτικό 1ο κύκλο του εκπαιδευτικού…
Ο 1ος κύκλος τους Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Οι γονείς εκπαιδεύονται ...στην υγιεινή διατροφή των παιδιών τους", πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την τρίτη 29-5-2018, από την Παιδίατρο και τις Επισκέπτριες Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ…
Την Τρίτη 15-5-2018 έγινε συνάντηση της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου, με τους εκπροσώπους της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου και ενημέρωση για τη…