Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Συνέντευξη τύπου για τα "Παναγούλεια 2017"

eirhnodromia st 11-4-2017 01

Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 11 Απριλίου, συνέντευξη τύπου για τα "Παναγούλεια 2017" στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλλιτεχνικών τριήμερων εκδηλώσεων των Παναγουλείων 2017, καθώς και το τιμώμενο πρόσωπο για φέτος το οποίο είναι η Μαρία Φαραντούρη. Μια φυσιογνωμία που μέσα από την πορεία της την προσωπική, καλλιτεχνική και πολιτική συγκεντρώνει στην προσωπικότητά της όλους τους συμβολισμούς εκείνων των ημερών και όλα τα μηνύματα που επιχειρεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου να διαδώσει: της ειρήνης, της δημοκρατίας και του αγώνα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Παναγουλείων 2017 περιλαμβάνει:

• Τη μουσικοθεατρική παράσταση της Σχολής χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου: «Λίγα γαρύφαλλα», εμπνευσμένη από τα δυο βιβλία της συντρόφου του Αλέκου Παναγούλη, Οριάννας Φαλάτσι, ‘Ένας άντρας’ και ‘Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ’. Με επιμέλεια καθηγητών του δημοτικού Ωδείου.

• Τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη «Όλα αρχίζουν ξανά».

• Την Ειρηνοδρομία και τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τις δυο δημοτικές χορωδίες, «Άνοιξη γιε που αγάπαγες». 

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως ο χορηγός Επικοινωνίας των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας θα είναι η ΕΡΤ για την τηλεόραση και το Πρώτο Πρόγραμμα για το ραδιόφωνο.

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Μαρίκα Καρδαρά , ο Τεχνικός Διευθυντής της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Δήμου για την Ειρηνοδρομία, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Νίκος Δασόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου κλασσικού αθλητισμού ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Γιώργος Καρδαράς. Ως νεότερες πρέσβειρες της Ειρηνοδρομίας 2017, συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου οι πρωταθλήτριες Αθηνά Κοΐνη και Αναστασία Μαρινάκου, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στην Ειρηνοδρομία.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου έκανε ένα παναττικό κάλεσμα για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία, ένα κάλεσμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με πανανθρώπινο μήνυμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον συμβολικό αγώνα της Ειρηνοδρομίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες ζωής των ανθρώπων και των λαών σε όλα τα επίπεδα.

Όχι μόνο από τη Δήμαρχο, αλλά απ’ όλους τους συμμετέχοντες στη Συνέντευξη Τύπου έγινε ιδιαίτερη μνεία στους έντονους συμβολισμούς των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο στόχος για φέτος είναι η συμμετοχή 2.200 δρομέων και 300 εθελοντών. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλά στάνταρτ ασφάλειας και ποιότητας αφού  όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης, η σύμπραξη του Δήμου μας με τόσο ισχυρούς σε τεχνογνωσία θεσμικούς φορείς που ο καθένας έχει να προσθέσει και κάτι διαφορετικό στον αγώνα, διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. 

Ισχυρό όμως είναι και το κοινωνικό μήνυμα, αφού έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ,στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Δείτε το βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ειρηνοδρομίας 2016: https://www.youtube.com/watch?v=DtWd3aSFlKk

Οι εγγραφές των δρομέων γίνονται εδώ: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

eirhnodromia st 11-4-2017 02


 

Πολυμέσα