Ενημερωτικό Δελτίο Νο 20 • 13/2/2015

 

 
   No 20
  13 Φεβρουαρίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Η πορεία που ξεκίνησε να μη μείνει στη μέση...


Μαρία ΑνδρούτσουΑπό το τέλος του προηγούμενου μήνα, η χώρα μας με ραγδαίους ρυθμούς μπήκε σε μια νέα τροχιά πολιτικών εξελίξεων. Έτσι επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Η νέα κυβέρνηση έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, από τους Έλληνες πολίτες που προσδοκούν, από τους Ευρωπαίους εταίρους που ανησυχούν, από την παγκόσμια κοινότητα που διερωτάται.
Η ελληνική κοινωνία θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση. Τα θετικά δείγματα γραφής των πρώτων ημερών, να συνεχιστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα.
Συνέπεια ως προς τις προγραμματικές δηλώσεις με τις οποίες οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν δεσμευτεί και έχουν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, τον πολίτη αυτής της χώρας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Αποφασιστικότητα στα θέματα στρατηγικής και διαπραγμάτευσης, στα θέματα της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής και της επαναφοράς της ισότιμης σχέσης μας με τους εταίρους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο κοινωνικός ιστός του Δήμου Αγ. Δημητρίου έχει πληγεί σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, από πολύ νωρίς δημιούργησε κοινωνικές δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας και ανέπτυξε σειρά δράσεων με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από την οικονομική κρίση.
Στον τομέα αυτό, οι προσδοκίες μας από τη νέα Κυβέρνηση είναι μεγάλες.
Με πολύ ενδιαφέρον, αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης που αφορούν στην άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και όλων των μέτρων που αφορούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένουμε και την εφαρμογή πολιτικών για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους, ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η ανακατανομή των δημοσίων δαπανών είναι μερικά από τα μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά προέκταση και το Δήμο μας.
Μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών αυτών θα υπάρξει η δυνατότητα να προχωρήσουν τα έργα ανάπτυξης του Δήμου μας που έχουν “παγώσει”, όπως αυτά του ρέματος της Πικροδάφνης, της ανάπλασης του χώρου του Ασυρμάτου και των πλατειών Πανγούλη και Αγ. Δημητρίου.
Σε συνδυασμό με την πρόσφατη αλλαγή πλεύσης στην Περιφέρεια Αττικής και τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της σε θέματα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, ελπίζουμε στη διαμόρφωση ενός θετικότερου περιβάλλοντος για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας.
Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η «ανάθεσή» της στην κυβέρνηση δεν αρκεί.
Η διαρκής εγρήγορση και καθημερινή συμμετοχή όλων μας αποτελούν τη μόνη εγγύηση ώστε η πορεία που ξεκίνησε να μη μείνει στη μέση.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην πόλη μας...


"Το Διαδίκτυο ως αναξάντλητη πηγή γνώσης: Οφέλη και κίνδυνοι" ήταν το θέμα της φετινής -καθιερωμένης πια- εκδήλωσης προς τιμήν της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, 2 Φεβρουαρίου 2015.
Είχαμε την τιμή να έχουμε στην πόλη μας τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλη Σφακιανάκη και την πολύ ικανή και επιτυχημένη ομάδα του. Η ομιλία του, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», έτυχε εξαιρετικής ανταπόκρισης από το κοινό, ένα μεγάλο μέρος του οποίου συνέθεταν μαθητές και μαθήτριες της πόλης, που δεν δίστασαν να εκφράσουν όλες τους τις απορίες στον ομιλητή, έπειτα από την ενδιαφέρουσα παρουσίασή του. Περισσότερα...


Νέα προγράμματα άθλησης

ΟΠΑΠ

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου λειτουργεί διάφορα νέα προγράμματα άθλησης και εκμάθησης χορού. Πληροφορίες: 210 9760505. Περισσότερα...