Ενημερωτικό Δελτίο Νο 22 • 23/4/2015

 

 
   No 22
  23 Απριλίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Πλήγμα στις σχέσεις Κράτους - Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Μαρία ΑνδρούτσουΣε ζήτημα των ημερών αναδείχθηκε η ενέργεια της Κυβέρνησης να υποχρεώσει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Πλήθος οι αντιδράσεις. Άλλες ορμώμενες από διάθεση υπεράσπισης της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ορίζεται και από το Σύνταγμα της χώρας, και άλλες από καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση προς την Κυβέρνηση.
Στη μέση το «εθνικό συμφέρον», αποτιμώμενο σε ευρώ και απειλούμενο από εύθραυστες ισορροπίες που καθορίζει το θολό για τον πολύ κόσμο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα, μέσα από μια καθημερινή σύγκρουση εικονικής πραγματικότητας και ρεαλισμού που καθοδηγείται συστηματικά από τα διεθνή τραπεζικά κέντρα και τους πολιτικούς τους υποτελείς.
Αν το εθνικό συμφέρον το επιβάλλει, τα λεφτά του ελληνικού λαού, γιατί περί αυτών πρόκειται, δεν είναι ούτε των Δημάρχων ούτε των Υπουργών, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επειδή όμως η έννοια «εθνικό συμφέρον» σε μια ταξική κοινωνία έχει πολλές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός πρέπει να πειστεί για το ορθό της διαχείρισης του λιγοστού πλούτου σε ρευστό που του έχει απομείνει.
Και σε αυτό οι αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποτελούν πολιτικό ατόπημα και δεν βοηθούν καθόλου.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Ειρηνοδρομία 2015

Ειρηνοδρομία 2015

 

 

 

 

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου και με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, αγώνες σε δημόσιο δρόμο με τον τίτλο “Ειρηνοδρομία 2015”. Περισσότερα...


17ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου • "Μην το πετάξεις... αντάλλαξέ το!"

Ανταλλακτικό Παζάρι ΒιβλίουΤα στελέχη της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου μας που διοργανώνουν και υλοποιούν το παζάρι, θα είναι για ακόμη μια φορά συνεπή στο ραντεβού τους με τους δημότες και θα βρίσκονται και αυτή την Παρασκευή 24 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην είσοδο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου.
Ανταλλάσσουμε βιβλία για όλα τα γούστα, μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά και επιστημονικά και υπενθυμίζουμε πως πέρα από ανταλλαγές δεχόμαστε και προσφορές στα αντίστοιχα είδη βιβλίων. Περισσότερα...


Πρόγραμμα προληπτικού ιατρικού ελέγχου

Προληπτική ΙατρικήΣυνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας και ΤΕΣΤ ΠΑΠ για τις γυναίκες του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Καλούνται όλες οι γυναίκες της πόλης να τηλεφωνήσουν στο 2109764054 και να κλείσουν το ραντεβού τους, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο προληπτικός έλεγχος είναι και η καλύτερη θεραπεία του καρκίνου, αφού η έγκαιρη διάγνωση, στα πρώτα στάδια της ασθένειας, κάνει δυνατή τη ριζική θεραπεία, σώζοντας ζωές. Περισσότερα...