Ενημερωτικό Δελτίο Νο 24 • 16/6/2015

 

 
   No 24
  16 Ιουνίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Το είδα στα μάτια τους!

Μαρία ΑνδρούτσουΚάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όσοι βρισκόμαστε κοντά στη μαθητική κοινότητα είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί είτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε, μέσα από τις γιορτές λήξης της σχολικής χρονιάς, μια σειρά από εκδηλώσεις εξαιρετικού επιπέδου.
Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και χορευτικά δρώμενα αποτελούν το επιστέγασμα της εκπαιδευτικής προσπάθειας που γίνεται όλο το χρόνο με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά μας, όχι μόνο εκπαίδευση, αλλά κυρίως παιδεία.
Γιατί το σχολείο οφείλει να εφοδιάζει τους νέους ανθρώπους με τις βασικές δεξιότητες που τους χρειάζονται για να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία, αλλά κυρίως οφείλει να προκαλεί το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη γνώση, να τους καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να τους φέρνει σε επαφή με τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του ανθρώπου, να συμβάλει στην ανάπτυξη της ηθικής τους συνείδησης.
Κατά το πέρασμά μου από όλα τα σχολεία του Δήμου μας, αυτές τις μέρες, αλλά και από τις εκδηλώσεις του Ωδείου μας, των τμημάτων χορού και των παιδικών σταθμών, διαπίστωσα τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συνέβαλαν ώστε το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσει μνήμες ισχυρές.
Μνήμες από αυτές που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, που διαμορφώνουν συνειδήσεις, που χτίζουν ήθη.
Το είδα στα γεμάτα ικανοποίηση μάτια των δασκάλων, στα γεμάτα λαχτάρα μάτια των γονιών, στα γεμάτα φλόγα βλέμματα των παιδιών.
Κι αυτό που είδα με κάνει αισιόδοξη…

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


"Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" και φέτος στον Άγ. Δημήτριο

Οι μέρες της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έφτασαν και φέτος. Ο Δήμος μας για 5η συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει με συνέπεια, επιχειρώντας να γεμίσει για μια ημέρα την πόλη με ήχους και μουσικές! >>>


Άστυ και Λαϊκή Παράδοση

Άστυ & Λαϊκή Παράδοση

Ένα όμορφο τριήμερο αφιερωμένο στη λαϊκή παράδοση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν τον Ασύρματο στις 19, 20 και 21 Ιουνίου.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Συμμετέχουν ο Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος, η Ένωση Αρκάδων, ο Σύλλογος Ηλείων, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων και ο Σύλλογος Κυκλαδιτών. >>>


Ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημοτική Κατασκήνωση

ΟΠΚΑΠΜετά την ανακοίνωση της κατάστασης των επιλεγέντων παιδιών για την 1η κατασκηνωτική περίοδο και την ολοκλήρωση της μοριοδότησης, κοινοποιούνται οι καταστάσεις και των λοιπών 5 κατασκηνωτικών περιόδων, καθώς και σχετικές καταστάσεις επιλαχόντων, η συμμετοχή των οποίων θα εξαρτηθεί από πιθανές κενές θέσεις που μπορεί να προκύψουν από παιδιά που δεν θα ανταποκριθούν.
Σημειώνεται ότι όσα παιδιά είναι επιλεγμένα πρέπει να προσκομίσουν το Ιατρικό τους Δελτίο στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, από την Τετάρτη 17-6-2015 έως και την Τρίτη 30-6-2015, ώρες 9:00 – 15:00 και να παραλάβουν τη κάρτα εισόδου.
Τα παιδιά που είναι επιλαχόντα θα ειδοποιούνται για να προσκομίσουν το Ιατρικό Δελτίο, εφ’ όσον επιλεγούν.
Εάν κάποιο παιδί, για οποιονδήποτε λόγο, δεν προσέλθει στη κατασκήνωση, οφείλει να επιστρέψει την κάρτα εισόδου, ώστε να δοθεί σε επόμενο κατασκηνωτή/τρια. >>>