Ενημερωτικό Δελτίο Νο 26 • 11/9/2015

 

 
   No 26
  11 Σεπτεμβρίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Καλή σχολική χρονιά!

Μαρία Ανδρούτσου

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, για άλλη μια φορά σηματοδοτεί και την αναζωπύρωση των ελπίδων μας για ένα καλύτερο αύριο, αφού έχει να κάνει με ό, τι πολυτιμότερο διαθέτει μια κοινωνία: τα νιάτα της.

Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, καλούμαστε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες και οπωσδήποτε η πολιτεία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε η μαθησιακή διαδικασία σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής κλίμακας, να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να αποδώσει άριστους καρπούς.

Γιατί η εκπαίδευση και γενικότερα η παιδεία συνιστούν βασικό θεμέλιο και ένα από τα ισχυρότερα όπλα κάθε κοινωνίας για την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσης και απειλής.

Οι ευθύνες της Πολιτείας γενικότερα, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες.Ειδικά η Αυτοδιοίκηση, που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εκπαίδευση, αφού έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων και της κάλυψης των αναγκών των σχολείων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οφείλει να είναι παρούσα και να αντιμετωπίζει εγκαίρως κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Ο Δήμος μας, έχοντας θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα εκπαιδευτικά θέματα και χάρη στις άοκνες προσπάθειες των υπηρεσιών του και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ανταποκρίνεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο αντικείμενο αυτό.

Με τις σκέψεις αυτές και με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον να ασχολούμαστε με τα μαθητικά νιάτα της πόλης μας, εύχομαι σε όλους καλό ξεκίνημα στη νέα εκπαιδευτική χρονιά, δύναμη, υγεία και υπομονή σε εκπαιδευτικούς και γονείς, επιμέλεια και προσήλωση στους στόχους τους στις νέες και τους νέους.

Με τη συντονισμένη δουλειά όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση, μπορούμε να κάνουμε το σχολείο τόπο πνευματικής δημιουργίας και έκφρασης που να έλκει και να μην απωθεί, που να αποτελεί καθημερινή ανάγκη ύπαρξης για το μαθητή, αλλά και για το δάσκαλο.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης του Δήμου μας. Στη διάρκεια των 6 περιόδων που απαρτίζουν το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, συμμετείχαν περισσότερα από 800 παιδιά του Δήμου, τα οποία επιλέχθηκαν με κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια. Την ευθύνη λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης έχει ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) του Δήμου Αγ. Δημητρίου. >>>


Από 14 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις εγγραφής στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

ΚΔΑΠ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Παίξε - Μάθε - Γέλασε" είναι η νέα εκπαιδευτική δομή του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών 5-12 ετών.
Σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι “Η γνώση μπορεί να γίνει παιχνίδι”.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται είναι συμπληρωματικό του σχολικού προγράμματος και βοηθά τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. >>>


Επανήλθαν οι φύλακες σε ορισμένα σχολεία του Δήμου

Μετά την ανάκληση της απόλυσης των σχολικών φυλάκων, επανήλθαν 9 εργαζόμενοι στο Δήμο μας, οι οποίοι μαζί με 7 επιπλέον άτομα που προσλήφθηκαν με πεντάμηνη σύμβαση, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 16 σχολικά κτίρια. Συγκεκριμένα, το σχολικό συγκρότημα της οδού Παπάγου (στρογγυλό), τα 2ο, 6ο, 4ο, 5ο Γυμνάσια, τα 2ο και 3ο Λύκεια και τα 2ο, 3ο, 7ο, 8ο, 10ο, 14ο, 15ο, 18ο και 13ο-21ο Δημοτικά Σχολεία θα έχουν και πάλι φύλαξη από τις 14:00 μέχρι τις 22:00, καθημερινά κατά τις εργάσιμες μέρες.