Ενημερωτικό Δελτίο Νο 27 • 23/10/2015

 

 
   No 27
  23 Οκτωβρίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Να σταματήσουν οι Δήμοι να «μπαλώνουν τις τρύπες» της κεντρικής πολιτείας

Μαρία Ανδρούτσου

Όχι!
Ο τίτλος αυτού του σχολίου δεν σημαίνει άρνηση στην ανάληψη ευθυνών.
Δεν σημαίνει αδιαφορία στις ανάγκες του πολίτη που δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες των Δήμων.
Δεν προτρέπει σε κανενός είδους εσωστρέφεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάθε άλλο!
Η πρακτική άλλωστε των τελευταίων ετών, που η χώρα μας περιδινείται από μια ατέρμονα κρίση, η οποία αντί να εξασθενεί δείχνει να αναπαράγεται, έχει δείξει το εντελώς αντίθετο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, δείχνοντας απίστευτα αντανακλαστικά, κράτησε όρθια την κοινωνία, δημιουργώντας ένα πυκνό δίχτυ ασφαλείας για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την κρίση αυτή.
Πρόσφατα, με την αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να παρέχει δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την κάλυψη και αυτού του κενού.
Ανάλογες πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν και με το πρόβλημα του προσφυγικού κύματος.
Να περιμένουμε συνέχεια και σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής;
Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε ευθύνη.
Η κεντρική πολιτεία οφείλει πλέον να πάψει να «σφυρίζει αδιάφορα» και να αντιληφθεί ότι η έννοια της αποκέντρωσης στη χώρα μας πρέπει να λάβει τις διαστάσεις που της αρμόζουν και να εναρμονισθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με ό, τι αυτό σημαίνει σε αρμοδιότητες και κυρίως σε οικονομικούς πόρους.
Αλλά και η «κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση», αντί να κόβει και να ράβει φόρους για να μας βγάλει από την κρίση, ας δώσει και μια «ντιρεκτίβα» για την ουσιαστική αποκέντρωση, έτσι όπως είναι δομημένη στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Γιατί ένα από τα βασικά σκαλοπάτια για την πολυπόθητη ανάπτυξη είναι η διοικητική και οικονομική αποκέντρωση της χώρας.
Χωρίς αυτά, θα ψάχνουμε στο διηνεκές «ισοδύναμα».-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:00, στο 6ο Δημ. Σχολείο (Αγ. Δημητρίου 186) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με αντικείμενο συζήτησης τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το έτος 2016.
Πρόκειται για μία θεσμοθετημένη διαδικασία, που έρχεται σε συνέχεια των δύο λαϊκών συνελεύσεων οι οποίες προηγήθηκαν στις 12-10-2015 στο 4ο Δημ. Σχολείο και στις 19-10-2015 στο 20ο Δημ. Σχολείο και με την οποία κλείνει η δημόσια διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016, πριν έρθει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση αναβολής, λόγω μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη μέρα στον ίδιο τόπο και χρόνο. >>>


Μεγάλα έργα για την πόλη του Αγ. Δημητρίου εντάσσει η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμα της

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου με την παρουσία στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας.
Η συνάντηση αφορούσε στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για τα έργα που αφορούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των υπηρεσιών των δύο φορέων. >>>


Εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια

Εικαστικές παρεμβάσεις


Τα σχολικά κτήρια με πολύ απλό, αλλά δημιουργικό τρόπο, μπορούν να μεταμορφωθούν θεαματικά. Να αλλάξουν στην όψη, αλλά και να αλλάξουν την εσωτερική διάθεση όλων μας.
Αυτό αποδεικνύεται από την αρχή που έγινε με τις εικαστικές δημιουργικές παρεμβάσεις στο 1ο και το 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης.
>>>


Νέος κύκλος μαθημάτων

50+