Ενημερωτικό Δελτίο Νο 28 • 16/11/2015

 

 
   No 28
  16 Νοεμβίου 2015
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

17η Νοέμβρη 1973
Μηνύματα χωρίς αποδέκτη;

Μαρία Ανδρούτσου

Η 17η Νοεμβρίου 1973 είναι μια ημερομηνία έντονα χαραγμένη στη μνήμη των νεότερων Ελλήνων.
Υπήρξε κορυφαία στιγμή αναμέτρησης του ελεύθερου φρονήματος με το σκοταδισμό, του νέου με το παλιό, της συντήρησης με την πρόοδο, της δημοκρατίας με τον φασισμό.
Καλλιέργησε προσδοκίες, γέννησε οράματα και άφησε βαθύ αποτύπωμα στις γενιές που έζησαν τα γεγονότα της εποχής, αλλά και σε αυτές που ακολούθησαν.
Σχεδόν μισό αιώνα μετά, κάθε φορά που το ημερολόγιο φτάνει στην ημερομηνία αυτή, οι μνήμες ζωντανεύουν.
Αφιερώματα, εκδηλώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, αλλά και η αίσθηση μιας σύγκρουσης που δεν τελείωσε ποτέ, πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Πώς γίνεται;
Αφού η γενιά του Πολυτεχνείου έφτασε, ακόμη και να κυβερνήσει αυτό το τόπο!
Πού πήγαν τα μηνύματα;
Τι έγιναν τα οράματα;
Γιατί το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» εξακολουθεί να σηματοδοτεί τις σημερινές διεκδικήσεις;
Τι έγινε λάθος;
Η απάντηση είναι πολυσύνθετη και οπωσδήποτε δεν μπορεί να δοθεί μέσα από τα περιορισμένα όρια αυτού του σημειώματος.
Σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί από ένα άτομο για όλους.
Ο καθ’ ένας και η κάθε μια από εμάς, όμως, χωριστά, και όσοι έζησαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και όσοι κατοπινά γαλουχήθηκαν με τις ιδέες της εποχής, γνωρίζει πολύ καλά τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.
Και όχι μόνο γνωρίζει, αλλά μπορεί να εντάξει την ατομική του δράση στη διαμόρφωση μια νέας συλλογικής συνείδησης ώστε να μπει φραγμός στο σημερινό κατρακύλισμα της χώρας μας.
Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην πόλη

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Η εκπαίδευση των μαθητών στα θέματα του Περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Δήμο μας.
Στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυριότερα της ευαισθητοποίησης των μαθητών για θέματα όπως η ανακύκλωση, το ρέμα της Πικροδάφνης, κομποστοποίηση, λαχανόκηπος κ.λπ., πραγματοποήθηκαν δράσεις με σχολεία της πόλης. >>>


Σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, διοργανώνονται από τον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας σε συνεργασία με Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας.

Τα εν λόγω σεμινάρια πραγματοποιούνται από τον Δρ. Γεώργιο Μπόσκου, επίκουρο καθηγητή του Χαροκοπείου, στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Νοέμβριο.

Οι θεματικές τους, που αφορούν στη διατροφή, την ασφάλεια των τροφίμων, τις ετικέτες τροφίμων και στους τροφογενείς κινδύνους, ενδιαφέρουν όλους όσοι εργάζονται κοντά σε παιδιά και οπωσδήποτε συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική βελτίωση όλου του προσωπικού των παιδικών σταθμών.-

 


Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο • Νέος κύκλος μαθημάτων