Ενημερωτικό Δελτίο 17/5/2014


   No 16
  1 Ιουλίου 2014
      Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου  

Έχουμε την ετοιμότητα 
να επωμισθούμε 
τη νέα μεγάλη ευθύνη

Μαρία ΑνδρούτσουΜε μια περιβαλλοντική εθελοντική δράση καθαρισμού του Ασυρμάτου και ένα πλήθος σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποχαιρετίσαμε το μήνα που πέρασε. 
Οι δεκάδες σχολικές και αθλητικές αποχαιρετιστήριες γιορτές, οι εκδηλώσεις του Ωδείου και των τμημάτων Χορού και Ζωγραφικής του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, οι εκδηλώσεις συντήρησης της παράδοσης των Εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου, τα δρώμενα της γιορτής του Κλήδονα, οι συναυλίες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και η εκδήλωση ποικίλου περιεχομένου, σε συνεργασία Δήμου και ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, γέμισαν με ήχους και χρώματα τον Ιούνιο σε όλο τον Άγ. Δημήτριο. 
O μήνας που μπαίνει είναι ο προτελευταίος της δημοτικής περιόδου που λήγει. 
Ο απόηχος των τελευταίων εκλογών έχει καταλαγιάσει πια και οι καλοκαιρινές διακοπές, για όσους μπορούν να έχουν αυτό το προνόμιο, βρίσκονται προ των πυλών.
Οι εκπρόσωποι των δημοτών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παλαιοί και πρωτοεκλεγέντες, ενημερώνονται και ετοιμάζονται να αναλάβουν καθήκοντα. 
Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ξεκινάει μια νέα πενταετία και ανεξάρτητα από τις εξελίξεις ή τις διαφοροποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και που οπωσδήποτε θα έχουν αντίκτυπο στην εν γένει λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είναι πενταετία μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών για το Δήμο μας.
Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τη γενικότερη έλλειψη σε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με καίριες και συστηματικές παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα της δημοτικής ζωής, βγάλαμε την πόλη από τη στασιμότητα, δρομολογήσαμε καινούργια έργα, δημιουργήσαμε υποστηρικτικές δομές και διατηρήσαμε την κοινωνική συνοχή.
Τώρα, με νέα δυναμική στη σύνθεσή μας, με περισσότερη εμπειρία και γνώση και με απεριόριστη διάθεση για δουλειά έχουμε την ετοιμότητα να επωμισθούμε τη νέα μεγάλη ευθύνη. 
Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, σάς θέλουμε μαζί μας. 
Συνομιλητές και συνεργάτες, αυστηρούς κριτές και σύμβουλους και πάνω απ’ όλα συμμέτοχους
Γιατί η πόλη μας έχει ανάγκη όλους και πρέπει να είναι υπόθεση και αντικείμενο όλων μας.- 

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Όχι στην αξιολόγηση 
των εργαζομένων του Δήμου μας βάσει των διατάξεων 
του Ν. 4250/2014

To Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου, θεωρώντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας εργαζομένων, μετά από εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου και του Συλλόγου Υπαλλήλων κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση με την οποία ζητείται η άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και δηλώνεται η δέσμευση του Δήμου να μην προχωρήσει σε διαδικασίες έκδοσης απόφασης επιμερισμού ποσοστών για την αξιολόγηση των εργαζομένων.


Σε λειτουργία τα φανάρια
Δράμας & Αγ. Βασιλείου

Τέθηκαν σε λειτουργία τα φανάρια σε μια από τις πιο δύσκολες διασταυρώσεις του Δήμου στη συμβολή των οδών Δράμας, Αγ, Βασιλείου και Τρεμπεσίνας. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ανάλογο έργο στους κόμβους:

  • Αγ. Δημητρίου - Α. Παπανδρέου (Ηρώο)

  • Όθωνος - Αθ. Διάκου - Κολοκοτρώνη

  • Αργοστολίου - Θεομήτορος και

  • Μενελάου - Θεομήτορος - Υψηλάντου.