Ενημερωτικό Δελτίο Νο 37 • 11/11/2016

 

 
   No 37
  11 Νοεμβρίου 2016
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, η διαμόρφωση
των συντελεστών των τελών καθαριότητας για το 2017

Στα ίδια επίπεδα διατηρούνται οι συντελεστές των δημοτικών τελών για την καθαριότητα το 2017, αφού με την υπ’ αρ. 475/2016 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου αποδέχτηκε ομόφωνα τη σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λήφθηκε απόφαση για μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη για ορισμένες κατηγορίες κατοίκων. Περισσότερα...

ΕπιμόρφωσηΡιζική ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου
"Μελίνα Μερκούρη"

Το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου μας, που στεγάζεται στην είσοδο του Δημαρχείου, τελεί υπό ριζική ανακαίνιση. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, οι δημότες/-ισσες θα έχουν μια σύγχρονη αίθουσα όχι μόνο για να παρακολουθούν με άνεση τις ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι θεατρικές ομάδες της πόλης, αλλά και ένα χώρο συνεύρεσης των πολιτών και διεξαγωγής ποικίλων κοινωνικών διεργασιών. Περισσότερα...

"Κατάθλιψη, η νόσος του 21ου αιώνα"

Εκδήλωση με θέμα "Κατάθλιψη η νόσος του 21ου αιώνα" διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου (Αγ. Δημητρίου 186). Θα συμμετέχουν ως εισηγητές τρεις εξειδικευμένοι επιστήμονες της ψυχικής υγείας και ο καθένας από τη δική του σκοπιά και το δικό του γνωστικό αντικείμενο, θα εξετάσουν τη νόσο της κατάθλιψης που μαστίζει τις περισσότερες δυτικές κοινωνίες στις μέρες μας. Περισσότερα...

ΕκπαίδευσηΞεκινούν στις 15/11/2016 οι εγγραφές
στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Τις πόρτες του ανοίγει για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου μας, για παιδιά της πόλης από 6 έως 12 ετών. Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρες 12:00 – 14:00 στο ΚΔΑΠ. 

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Αγ. Δημητρίου, στο ολοκαίνουργιο πανέμορφο, αλλά και έξυπνο λειτουργικά κτήριο, προσφέρει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συμπληρωματικό του σχολικού προγράμματος, που ενθαρρύνει και υποστηρίζει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. 

Στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του ΚΔΑΠ, τα παιδιά ανακαλύπτουν πως "η γνώση γίνεται παιχνίδι", ενώ ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος,  φιλόξενος και λειτουργικός, με πλούσιο μαθησιακό υλικό και σύγχρονη υποδομή προσφέρει πολλά περισσότερα στο παιδί από μια ασφαλή παραμονή και ευχάριστη απασχόληση. Περισσότερα...

"Παιδική σεξουαλική κακοποίηση"
Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς

Εκδήλωση ενημέρωσης για τα θέματα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, ώρα 17:30, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου (Ελ. Βενιζέλου 14).

«Ο Θοδωρής ο Αρκούδος» και «Ο Φρίξος ο Σκαντζόχοιρος» είναι τα δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που συνενώνονται και παρουσιάζονται στο πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την προστασία των μικρών παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση. Περισσότερα...

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Ο Πλούτο αναζητά να ...υιοθετήσει μια οικογένεια!

Βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα παρατημένος και πολύ πεινασμένος στην πλατεία Εκτελωνιστών στον Άγιο Δημήτριο, από εθελόντρια του Δήμου μας.
Είναι πολύ καλός σκυλάκος, με υπέροχο χαρακτήρα (ημίαιμο κυνηγόσκυλο άλλωστε), πολύ υπάκουος, ευγενικός και πολύ φιλικός με μεγάλους και παιδιά, με σκύλους και γάτες.
Είναι περίπου 2 ετών και είναι χαίρει άκρας υγείας, έπειτα από την επίσκεψή του στην κλινική με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος.
Θα παραμείνει μεσαίου μεγέθους και δεν θα ξεπεράσει τα 20 κιλά. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται, αλλά όχι για πολύ ακόμη.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να καλέσουν στο 213 2007705.-