Ενημερωτικό Δελτίο Νο 38 • 9/12/2016

 

 
   No 38
  9 Δεκεμβρίου 2016
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και
ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2017

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 23-11-2016, ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2017.
Τόσο η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, όσο και οι Αντιδήμαρχοι οικονομικών, Αναστάσιος Σοφιανόπουλος, και τεχνικών έργων, Άγγελος Γαβαλάς, στις εισηγήσεις τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, επεσήμαναν τη σοβαρή προσπάθεια που έγινε από τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες για την σύνταξή του και στάθηκαν σε ορισμένα καίρια σημεία που διέπουν τη φιλοσοφία του.
Iδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα έργα ανάπλασης και βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη, με κύρια χρηματοδότηση από ίδια έσοδα του Δήμου, ενώ σημαντικά κονδύλια, προορίζονται για έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων.
Χάρη στην ενδελεχή προετοιμασία προτάσεων, ορισμένα μεγάλα έργα για την πόλη, έχουν ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και η ανάπλαση του πρόσφατα αποδοθέντα στο Δήμο χώρου του Ασυρμάτου, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των δημοτών.
Παράλληλα έχει ήδη υποβληθεί στο ΕΣΠΑ το έργο περιβαλλοντικής ανάπλασης του Μεσονησίου.
Όσον αφορά στα ανταποδοτικά τέλη, χωρίς να υπάρξουν αυξήσεις, αλλά ελαφρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες δημοτών, προβλέπεται και η απορρόφηση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΟΧ που πήραν παράταση.
Η ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων, παρά το γεγονός ότι η κρατική επιχορήγηση για το 2017 θα είναι περιορισμένη, εξυπηρετείται τόσο από την επικέντρωση που γίνεται στον περιορισμό των διαφυγόντων εσόδων, όσο και από τη μείωση των ελαστικών δαπανών.
Δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2017 ...ΕΔΩ.

UnicefΣυμμετοχή του Δήμου στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ για τη Unicef

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, σε μια γιορτή με μουσική, κέφι και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, θα συγκεντρωθούν όλοι οι κουμπαράδες από τα σχολεία και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, και τα χρήματα θα προσφερθούν στον φετινό Τηλεμαραθώνιο της Unicef που γίνεται μέσω της ΕΡΤ, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.- Περισσότερα...

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην πόλη 2016-17

Για άλλη μια χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, παρέχει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να νιώσουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, μέσα από ένα πλήθος χριστουγεννιάτικων δρώμενων που θα γίνουν από την Κυριακή 18/12/2016 έως και την Τρίτη 3-1-2017.

Aναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Θεατρική παράστασηΣυνεχίζονται οι παραστάσεις
του θεατρικού έργου "Στερνή μου Νιότη"

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των παραστάσεων του έργου "Στερνή μου Νιότη", της Μαρίας Μπακέλλα, που δόθηκαν από το νεοσύστατο Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι, το ίδιο έργο ανεβαίνει από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στις 9,10,11, 16,17 και 18 Δεκεμβρίου 2016.
Οι παραστάσεις δίνονται στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό), Παπάγου & Καλλιθέας (είσοδος από οδό Καλλιθέας).
Ώρα έναρξης: 20:15 • Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα...

Ποδοσφαιρικός αγώναςΠοδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου θα συναντηθούν με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αγίου Δημητρίου και της Θύελλας σε έναν αγώνα αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα του Ελληνικού.
Στην εκδήλωση αλληλεγγής θα συμπράξει και το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Επίσης, θα βραβευτούν διεθνείς παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.Περισσότερα...

Ξεκίνησαν τα Αθλητικά Προγράμματα 2016-17 του ΟΠΑΠ

Τένις, πιλάτες, γιόγκα, παραδοσιακοί χοροί, βόλεϊ και μπάσκετ για παιδιά, kids play, πινγκ πονγκ, αεροβική, παιδικό ποδόσφαιρο και μυϊκή ενδυνάμωση, περιλαμβάνονται στα αθλητικά προγράμματα που διοργανώνει φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Το ποικίλο φετινό αθλητικό πρόγραμμα του Δήμου απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, ικανό να καλύψει όλες τις προτιμήσεις. Περισσότερα...

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Ο Πλούτο ακόμα να βρει οικόγενεια! Είναι ένα νεαρό σκυλάκι περίπου 1,5 έτους και βρέθηκε πριν από ένα μήνα από εθελόντρια του Δήμου μας, να τρώει από τα σκουπίδια στον Άγιο Δημήτριο.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους εθελοντές, τον περιέθλαψε, τον εκπαίδευσε και είναι πια δυναμωμένος και έτοιμος να ζήσει μέσα σε σπίτι. Αναζητείται η παντοτινή του οικογένεια ή ακόμα και κάποιος που θα μας βοηθήσει για προσωρινή φιλοξενία.