Ενημερωτικό Δελτίο Νο 42 • 22/9/2017


  No 42
  Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018

Σε λίγες μέρες αφήνουμε το Σεπτέμβρη, το μήνα των Φθινοπωρινών Γιορτών, που γέμισε πολύ όμορφα τα βράδια μας με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.
Μπαίνοντας στον Οκτώβρη, το σκηνικό αλλάζει. Γίνεται πιο απαιτητικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο, σύντομα θα κληθεί να πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της χρονιάς. Θα κληθεί να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Ζητούμενο πάντα είναι, η πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση να είναι η καλύτερη δυνατή και να αξιοποιεί κατά το βέλτιστο τρόπο τα χρήματα των δημοτών.
Οι πολίτες, όλοι εσείς που απαρτίζετε την κοινωνία του Αγ. Δημητρίου, έχετε σημαίνοντα λόγο στη διαδικασία αυτή.
Οι εκπρόσωποί σας, η Δημοτική Αρχή, έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις ώστε ο λόγος σας να ακουστεί και να πιάσει τόπο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί το Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλης μας για το έτος 2018, στις έξι λαϊκές συνελεύσεις, σε διάφορα σημεία του Αγ. Δημητρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Από τη Δευτέρα 2, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, σας περιμένουμε σε αυτή τη σειρά των διαδικασιών ανοιχτής διαβούλευσης, να ακούσουμε προτάσεις, υποδείξεις, αιτήματα και ιδέες και όλοι/-ες μαζί να χαράξουμε την καλύτερη δυνατή πορεία για την πόλη μας, για το 2018.

Να είστε όλες και όλοι εκεί!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Πρόγραμμα Λαϊκών Συνελεύσεων

Κορυφώνονται οι "Φθινοπωρινές Γιορτές στην πόλη"

Με τέσσερις συναυλίες και μία θεατρική παράσταση, κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Φθινοπώρου, που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στον Ασύρματο: Συναυλία με τους Locomondo.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στην πλ. Παναγούλη: Συναυλία με τους Λunatics.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στο "Στρογγυλό": Θεατρική παράσταση. "Πέτρες στις τσέπες του".

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στην πλ. Παναγούλη: Μουσική παράσταση. "Αυτά τα χείλη".

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στην πλ. Παναγούλη: Συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ώρα 21:00, στον Ασύρματο: Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Ομάδες Κ.Υ.Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και γονέων,
στην Κοινωνική Υπηρεσία

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν φέτος τις συνεδρίες τους οι Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και γονέων, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Θα λειτουργήσουν τρεις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και μία ομάδα γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ξενοφώντος 10). Τηλ.: 2109754035 - Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 25-9-2017.- Περισσότερα...

Μαθήματα αγγλικής γλώσσας στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Εμπλουτίζοντας τα προγράμματα διαρκούς επιμόρφωσης, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝενεργώ που υλοποιείται από την ethelon, με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, ξεκινάει μαθήματα αγγλικών για αρχάριους στα μέλη των ΚΑΠΗ. Περισσότερα...

Αρχές Οκτωβρίου, ξεκινούν τα τμήματα χορού του ΟΠΑΠ

Αγαπάτε το χορό; Οι εγγραφές στον Τομέα Χορού του Δήμου μας συνεχίζονται!
Φέτος θα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

• Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά από 3,5 έως 5 ετών
• Μπαλέτο για παιδιά από 6 ετών κι άνω
• Σύγχρονος χορός για παιδιά από π ετών και άνω
• Latin για εφήβους και ενήλικες
• ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ! Δημιουργικός χορός για ΟΛΟΥΣ: Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε ΑΜΕΑ, με στόχο το ισότιμο δικαίωμα του καθενός στην τέχνη του χόρου. Περισσότερα...

ΟΠΚΑΠΗ γνώμη σας μετράει
Συμβάλετε στην αξιολόγηση των δομών του ΟΠΚΑΠ

Ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας, καλεί τις οικογένειες, παιδιά των οποίων συμμετείχαν στα φετινά προγράμματα της Κατασκήνωσης και του Θερινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης, να συμβάλουν στην αξιολόγηση των δομών αυτών, συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια στα οποία οδηγούν οι σύνδεσμοι που ακολουθούν.
Επειδή η γνώμη σας μετράει, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο σας, βοηθάτε τον Οργανισμό στην προσπάθειά του για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες. Περισσότερα...

Οδηγώ προσεκτικά... Παρκάρω σωστά...

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς βελτίωσης της πόλης με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, συμμετείχε και φέτος στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" με σειρά από δράσεις που αφορούσαν την προβολή και προάσπιση της αλλαγής συμπεριφοράς όλων μας μέσα στην πόλη, σε σχέση με τη μετακίνηση, επιλέγοντας τρόπους περισσότερο βιώσιμους που δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον: όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, αλλά και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Περισσότερα...


Νέα παιδική χαρά στον Ασύρματο

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς, σύγχρονων προδιαγραφών, στον Ασύρματο.
Με συνέπεια και αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία και αξιοποίηση όλο και περισσότερων χώρων αναψυχής για τα παιδιά και ποιοτικής χαλάρωσης για τους μεγαλύτερους.-


Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Τα γατάκια αυτά κατέφυγαν για να σωθούν από τα αυτοκίνητα στην αυλή εθελόντριας του Δήμου μας. Είναι περίπου δύο μηνών, 4 θηλυκά και 2 αρσενικά, ημίαιμα russian blue και ψάχνουμε μαζί τους σπίτια και οικογένειες που θα τους δώσουν την αγάπη, φροντίδα και προστασία για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 200 7705.