Ενημερωτικό Δελτίο Νο 43 • 10/10/2017


  No 43
  Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια ως ο μήνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Επιβεβαιωμένα πια η πρόληψη της υγείας μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές και να είναι η καλύτερη θεραπεία, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται.

Στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεων μας, αλλά και υλικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης της υγείας των κατοίκων της πόλης μας, όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων. Δεν αφήνουμε αναξιοποίητη καμία ευκαιρία συνεργασίας σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής με αξιόπιστους φορείς και οργανισμούς.

Ταυτόχρονα όμως, η οργάνωση και λειτουργία από την πολιτεία, των Τοπικών Μονάδων Υγείας επιβεβαιώνει την ανάγκη για πρόληψη όχι μόνο ως εθνική στρατηγική αλλά και την πιο χρήσιμη πρακτική για την υγεία του πληθυσμού. Μάλιστα θα δημιουργηθεί μία τέτοια μονάδα και στον Άγ. Δημήτριο αξιοποιώντας τα δημοτικά ιατρεία της πόλης μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λοιπόν, ως ο κατεξοχήν φορέας που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη ουσιαστικά και δυναμικά, έρχεται και επίσημα να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα θέματα προληπτικής ιατρικής, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αφήνουν σε δεύτερη μοίρα.

Αποκτά έτσι ο Δήμος το ρόλο του φορέα που θα ευαισθητοποιήσει με εκστρατείες και ενημερωτικές εκδηλώσεις, απευθυνόμενος σε όλα τα κοινά, θα αγγίξει με θάρρος θέματα πρόληψης που μέχρι τώρα ήταν ταμπού, αλλά κυριότερα στην πράξη θα προχωρήσει με εξειδικευμένο προσωπικό σε ολοκληρωμένους προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους, σώζοντας, πολλές φορές, ζωές ανθρώπων.

Απευθύνομαι σε όλες τις συμπολίτισσές μου, μην αμελήσετε τον ετήσιο μαστογραφικό και τον γυναικολογικό σας έλεγχο, κλείστε το ραντεβού σας σήμερα στα Δημοτικά μας ιατρεία. Τηλέφωνο 210 9755163.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Περισσότερα...

Ζωοφιλική εκπαίδευσηΈναρξη προγράμματος ζωοφιλικής εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με την εθελοντική Οργάνωση Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων), πραγματοποίησε την πρώτη ζωοφιλική εκπαίδευση για το εκπαιδευτικό έτος 2017-18. Περισσότερα...

Βιωματικά σεμινάριαΣειρά βιωματικών σεμιναρίων
από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Σειρά 6 βιωματικών σεμιναρίων, προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Τα σεμινάρια θα γίνουν σε χώρο του κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας επί της οδού Θεσσαλίας 10.
Συντονίζει η Ανδριάνη Παπαδογιωργάκη (Κοινωνική Λειτουργός). Περισσότερα...

Θεατρική παράσταση"Ο ψαράς και η ψυχή του", από το Εφηβικό Εργαστήρι Θεάτρου

Το έργο της Μαρίας Μπακέλλα "Ο ψαράς και η ψυχή του", ανεβάζει το Εφηβικό Εργαστήρι Θεάτρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Θα δοθούν 6 παραστάσεις, στις 6,7,8,13,14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό, είσοδος από οδό Καλλιθέας). Περισσότερα...

Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για αγόρια και κορίτσια

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο 2ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Αγ.Δημητρίου 198).
To τουρνουά αφορά σε αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1999 έως το 2007. Περισσότερα...

ΟΠΚΑΠΣε πλήρη δραστηριότητα οι Λέσχες Ηλικιωμένων του Δήμου μας

Με αφορμή το αφιέρωμα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1 Οκτωβρίου), αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας των κοινωνικών δομών του Δήμου, τα παιδιά υποδέχθηκαν τους υπέροχους παππούδες και γιαγιάδες, μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αφηγήσεις παραμυθιών, παράσταση Καραγκιόζη και πολύ παιχνίδι.

Παράλληλα, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, κάθε ΚΑΠΗ ξεχωριστά γιόρτασε την ημέρα των ηλικιωμένων με τραγούδια από τις εξαιρετικές χορωδίες τουυς που έχουν συσταθεί πρόσφατα, αλλά και με πολύ χορό. Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι Λαϊκές Συνελεύσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου οι 6 Λαϊκές Συνελεύσεις σε διάφορα σημεία της πόλης του Αγ. Δημητρίου, για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2018. Οι πολίτες που έλαβαν μέρος σε αυτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Άγγελο Γαβαλά, για θέματα και προβλήματα της γειτονιάς τους, να εκφράσουν παράπονα, να υποβάλουν αιτήματα και να διατυπώσουν προτάσεις.

Στη συνέχεια, το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος 2018, θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Δημαρχείο. Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, το θέμα θα έρθει για ψήφιση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η όλη διαδικασία είναι αρκετά επίπονη, αλλά απαραίτητη, ώστε το τελικό Τεχνικό Πρόγραμμα που θα ψηφιστεί για το έτος 2018, να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες και στις δυνατότητες του Δήμου.-


Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Αυτά τα γατάκια τα σώσαμε από την περιοχή του νεκροταφείου και τα δίνουμε για υιοθεσία σε "γατογονείς", με την προϋπόθεση να τα λατρέψουν!
Είναι 2,5 μηνών, τρία θηλυκά και ένα αρσενικό. Ο Δήμος μας θα βοηθήσει στη στείρωση τους όταν θα έρθει ο καιρός.
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να καλέσετε στο 213 2007705 ή στο 6946022996.