Ενημερωτικό Δελτίο 05/12/2014

   No 18
  5 Δεκεμβρίου 2014
Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής ____________________________________________ FB

Δράσεις • Εκδηλώσεις


Νέο πρόγραμμα προληπτικού ιατρικού ελέγχου

Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» που αφορά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Περισσότερα...


Νέα έργα


Ο νέος παιδικός σταθμός στην περιοχή του Ασυρμάτου

4ος Παιδικός Σταθμός

Το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η λειτουργία του 4ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας στο νέο κτίριο της οδού Τηλεμάχου και Ναπολέοντος. Ο 4ος παιδικός σταθμός μεταφέρθηκε από την οδό Αριστείδου, όπου στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο και μικρής χωρητικότητας κτίριο, στις νέες ολοκαίνουργιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του.
Η ανέγερσή του έγινε σε ιδιόκτητη έκταση, αποκλειστικά με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) και διήρκησε 1 χρόνο.
Περισσότερα...


Με εργαλείο τον προϋπολογισμό του έτους 2015, μπαίνουμε στη μάχη για την ανάπτυξη της πόλης μας, τη νέα χρονιά

Μαρία ΑνδρούτσουΤον προηγούμενο μήνα, με την 399/2014 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2015.

Στο φετινό Προϋπολογισμό, κυριαρχεί, για άλλη μια χρονιά, ο κοινωνικός προσανατολισμός, καθώς οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, την οποία διέρχεται η χώρα μας, μάς υποχρεώνει να διατηρήρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε μια σειρά κοινωνικών παροχών προς τους δημότες μας.

Ωστόσο, και μη παραβλέποντας τις ανάγκες του Δήμου μας σε υποδομές, σημαντικά κονδύλια του προϋπολογισμού έχουν προβλεφτεί για μεγάλα έργα, όπως είναι ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Δημοτικό Στάδιο, η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για την κατασκευή κολυμβητηρίου στην περιοχή ΕΚΤΕΛ και η ολοκλήρωση της μελέτης του Ασυρμάτου.

Ακόμη, στον προϋπολογισμό του 2015 έχουμε εντάξει έργα οδοποιίας, εκτεταμένες αποκαταστάσεις φθορών σε πεζοδρόμια, ανακατασκευές πεζοδρόμων και πλατειών, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων σε πολυσύχναστες οδούς.
Επίσης, έργα τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνίας όπως: εφαρμογή διαδραστικών συστημάτων πληροφόρησης των πολιτών, τοποθέτηση wi-fi σε διάφορα σημεία της πόλης κ.λπ.

Με τον προϋπολογισμό του 2015 ανοίγει η νέα δημοτική περίοδος, για την οποία οι συμπολίτες μας μάς εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση του Δήμου.
Κατά την πρώτη μας θητεία, πορευτήκαμε με στόχο την αναζήτηση νέων οικονομικών πόρων (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, Πράσινο Ταμείο κ.λπ.), την υποβολή προτάσεων σε προσκλήσεις και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Με συνέπεια και ευθύνη ανταποκριθήκαμε έως τώρα στο πρόγραμμά μας.
Στο γετινό προϋπολογισμό αποτυπώνονται και η προσπάθειά και η συνέπειά μας.

Έστω και κάτω από τις παρούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις και να κρατάμε την πόλη μας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε περισσότερα...

 


Συνεχίζονται για 6 μήνες ακόμη οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου

Κοινωνικές Δομές

Φέτος το Νοέμβριο συμπληρώθηκαν 2 χρόνια δραστικής παρουσίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγ. Δημητρίου, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Άμεση καταπολέμηση της φτώχειας στους Δήμους Αγ. Δημητρίου & Αλίμου" και στηρίζουν οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Στις δομές αυτές περιλαμβάνονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Γραφείο Διαμεσολάβησης, η Τράπεζα Χρόνου, ενώ υποστηρίχθηκαν και οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, που αποτελούσαν ξεχωριστή δράση του Δήμου. Περισσότερα...

Σας ενδιαφέρει...


Έναρξη της εκστρατείας “epHIVia” στα σχολεία του Δήμου

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης της υγείας των πολιτών, εγκαινιάζει συνεργασία με το “Κέντρο Ζωής” για την υλοποίηση του προγράμματος epHIVia”, σχεδιασμένου να απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη σωστή ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών. Περισσότερα...


"Αυτά που είδε
ο μπάτλερ"

Θεατρική Ομάδα

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου με το έργο του Joe Orton "ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΜΠΑΤΛΕΡ". Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στις 6, 7, 13, 14, 20, 21 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" (Αγ.Δημητρίου 55, Αγ.Δημήτριος). Ώρα Έναρξης: 8:15 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη (κατάλληλο άνω των 15 ετών).
Στις δύο τελευταίες παραστάσεις, 20 και 21 Δεκεμβρίου, που είναι αφιερωμένες στο λαό του Κομπάνι, θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, κυρίως παιδικών (γάλα και κρέμες σε σκόνη). Περισσότερα...


Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτό το Newsletter ενημερώστε μας  ...ΕΔΩ.

Δήμος Αγ. Δημητρίου Αττικής • Αγ. Δημητρίου 55 • Άγ. Δημήτριος • 17343
Τηλ.: 2132007700 • Φαξ: 2109714303 • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • web: www.dad.gr