Ενημερωτικό Δελτίο Νο 45 • 6/2/2018

 

 
 
  No 45
Τρίτη 6-2-2018
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Ψηφιακή εποχή

Σε πλήρη εφαρμογή η Ηλεκτρονική Διαχείριση & Διακίνηση Εγγράφων
και Ψηφιακών Υπογραφών, στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Από το τέλος Νοεμβρίου 2017, έχει τεθεί σε εφαρμογή και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία, στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, το νέο σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης και Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών, σηματοδοτώντας μια μεγάλη ψηφιακή αλλαγή στη λειτουργία του.

Πρόκειται για ένα πλήρως διαδικτυακό σύστημα για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων, προσαρμοσμένο με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και βελτιστοποιημένο ως προς τη χρήση ψηφιακών υπογραφών και ως προς τη διακίνηση ηλεκτρονικών εγγράφων, σύμφωνα με το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα...

Λαϊκή ΣυνέλευσηΕνημερωτική συνάντηση για τα έργα των περιοχών
Αγ. Βασιλείου – Αγ. Σπυρίδωνα – Ανθέων

Προς:
• Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «+ΟΙΚΙΑ Άγιος Σπυρίδωνας»
• Εξωραϊστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο περιοχής Ανθέων
• Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βασιλείου
• Κατοίκους των περιοχών Αγ. Βασιλείου – Αγ. Σπυρίδωνα – Ανθέων

Κυρίες / κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτουν οι ενεργοί και δραστήριοι σύλλογοί σας, βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένα έργα που αναμένεται να συμβάλουν ριζικά στην ανάπλαση ενός σημαντικού τμήματος της πόλης μας και στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων της.

Περισσότερα...

Θεατρική παράσταση«Το μεγάλο μας τσίρκο», από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, ανεβάζει το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία - διδασκαλία Γεωργίας Αθανασιάδου.
Επόμενες παραστάσεις: 10-11-17-18-24-25 Φεβρουαρίου & 3-4-10-11 Μαρτίου 2018.
Ώρα έναρξης: 20:30 • Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα...

Ο Δήμος τίμησε τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε θερμό κλίμα και με πολλή συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της πόλης.

Στην εκδήλωση που που έγινε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, το Αμφιθέατρο του Στρογγυλού ήταν κατάμεστο από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονείς, τη διοίκηση του Δήμου, δημοτικούς συμβούλους και φυσικά μαθητές και μαθήτριες που παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους αποχωρήσαντες εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσέφεραν το εκπαιδευτικό τους έργο στα σχολεία της πόλης μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-17, αλλά και όσους διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς, και φυσικά, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές/-ριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη σημαντική ανιδιοτελή προσφορά τους.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση γονέωνΕνημερωτική συγκέντρωση γονέων στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση γονέων την Τετάρτη 7-2-2018 και ώρα 17:30 στο χώρο 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Δερβενακίων 26).
Στην συγκέντρωση θα παρευρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου, Ψυχοθεραπευτής / Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης ΗΛΙΟΣ, προκειμένου να σας λύσει απορίες σχετικές με το θέμα «Άγχος και φόβος στο παιδί».

Περισσότερα...

ΚΕΠΙ«Μαθαίνω το παιδί μου να τρώει σωστά»

Το Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΠΙ) Αγίου Δημητριού, σας προσκαλεί στην ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μαθαίνω το παιδί μου να τρώει σωστά», την Πέμπτη 8-2-2018, ώρα 15:00 - 16:00, στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 198).
Προσκεκλημένη η διατροφολόγος κ. Όλγα Κακουλίδη, η οποία θα αναφερθεί στις καθημερινές συνήθειες και τα γεύματα που επιλέγει η οικογένεια και θα μας προτείνει τρόπους για να μάθουμε το παιδί μας να τρώει σωστά, λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία του, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του.

Περισσότερα...

ΚάλανταΗ «Ειρηνοδρομία 2018» είναι γεγονός!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας "Ειρηνοδρομία 2018" με αθλητικό και έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Η "Ειρηνοδρομία 2018" προγραμματίζεται για την Κυριακή 13 Μαΐου και φέτος θα διεξαχθούν, σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ., 2,5 χλμ. και αγώνες ΑμεΑ – Special Olympics.
Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης, αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή της Ειρήνης και του Αθλητισμού, θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη, μοντέρνα και λειτουργική ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας: www.eirinodromia.gr.
Σας περιμένουμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής για ακόμη μια χρόνια!

Περισσότερα...

ΚυκλοφοριακόΟλοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος επισήμανσης οδικών διαγραμμίσεων

Ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα επισήμανσης οδικών διαγραμμίσεων που εφαρμόζει ο Δήμος μας από το φθινόπωρο του 2017. Στόχος του προγράμματος ήταν να υπενθυμίζει στους πολίτες – οδηγούς την υποχρέωσή τους απέναντι στον ΚΟΚ, αλλά κυρίως το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στους πολίτες - πεζούς και ΑΜΕΑ, που πάντα έχουν προτεραιότητα.
Επί πλέον, τοποθετήθηκαν προσωρινά εύκαμπτα κολωνάκια, προς αποτροπή και της ελάχιστης παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών, τη διαφύλαξή τους από πιθανά πρόστιμα, αλλά και την εμπέδωση της σωστής συμπεριφοράς όσον αφορά στη στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.
Τις επόμενες μέρες, τα εν λόγω κολωνάκια σταδιακά θα αφαιρεθούν. Οι έντονες κίτρινες διαγραμμίσεις όμως, θα παραμείνουν, υπενθυμίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελούν προέκταση των πεζοδρομίων, ενώ παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει αυστηρά κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Περισσότερα...