Ενημερωτικό Δελτίο Νο 46 • 4/4/2018

 

 
 
  No 46
Τεταρτη 4-4-2018
 Το Νewsletter του Δήμου Αγ. Δημητρίου   G+youtubetwitter

Ψηφιακή εποχή

Λαϊκή ΣυνέλευσηΑπολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο πρώτος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη διαφανή και ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις επιδόσεις του Δήμου σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

Το 2016 υπήρξε το εναρκτήριο έτος για την θέσπιση στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο Αγ. Δημητρίου. Η αρχή έγινε με την υιοθέτηση των 10 αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, βάσει των οποίων ο Δήμος δεσμεύεται να λειτουργεί κατά της διαφθοράς, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία και το περιβάλλον.

Περισσότερα...

Πασχαλινές ευχές από τα ΚΑΠΗ

ΚΑΠΗ

Αντιπροσωπεία των ΚΑΠΗ του Δήμου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, προσέφερε δώρα που κατασκέυασαν τα μέλη τους και αντάλλαξε ευχές με τη Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Ο Δήμος τίμησε τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε θερμό κλίμα και με πολλή συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της πόλης.

Στην εκδήλωση που που έγινε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, το Αμφιθέατρο του Στρογγυλού ήταν κατάμεστο από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονείς, τη διοίκηση του Δήμου, δημοτικούς συμβούλους και φυσικά μαθητές και μαθήτριες που παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους αποχωρήσαντες εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσέφεραν το εκπαιδευτικό τους έργο στα σχολεία της πόλης μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-17, αλλά και όσους διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς, και φυσικά, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές/-ριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη σημαντική ανιδιοτελή προσφορά τους.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση γονέωνΕνημερωτική συγκέντρωση γονέων στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση γονέων την Τετάρτη 7-2-2018 και ώρα 17:30 στο χώρο 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Δερβενακίων 26).
Στην συγκέντρωση θα παρευρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου, Ψυχοθεραπευτής / Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης ΗΛΙΟΣ, προκειμένου να σας λύσει απορίες σχετικές με το θέμα «Άγχος και φόβος στο παιδί».

Περισσότερα...

ΚΕΠΙ«Μαθαίνω το παιδί μου να τρώει σωστά»

Το Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΠΙ) Αγίου Δημητριού, σας προσκαλεί στην ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μαθαίνω το παιδί μου να τρώει σωστά», την Πέμπτη 8-2-2018, ώρα 15:00 - 16:00, στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 198).
Προσκεκλημένη η διατροφολόγος κ. Όλγα Κακουλίδη, η οποία θα αναφερθεί στις καθημερινές συνήθειες και τα γεύματα που επιλέγει η οικογένεια και θα μας προτείνει τρόπους για να μάθουμε το παιδί μας να τρώει σωστά, λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία του, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του.

Περισσότερα...

ΚάλανταΗ «Ειρηνοδρομία 2018» είναι γεγονός!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας "Ειρηνοδρομία 2018" με αθλητικό και έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Η "Ειρηνοδρομία 2018" προγραμματίζεται για την Κυριακή 13 Μαΐου και φέτος θα διεξαχθούν, σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ., 2,5 χλμ. και αγώνες ΑμεΑ – Special Olympics.
Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης, αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή της Ειρήνης και του Αθλητισμού, θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη, μοντέρνα και λειτουργική ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας: www.eirinodromia.gr.
Σας περιμένουμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής για ακόμη μια χρόνια!

Περισσότερα...

ΚυκλοφοριακόΟλοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος επισήμανσης οδικών διαγραμμίσεων

Ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα επισήμανσης οδικών διαγραμμίσεων που εφαρμόζει ο Δήμος μας από το φθινόπωρο του 2017. Στόχος του προγράμματος ήταν να υπενθυμίζει στους πολίτες – οδηγούς την υποχρέωσή τους απέναντι στον ΚΟΚ, αλλά κυρίως το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στους πολίτες - πεζούς και ΑΜΕΑ, που πάντα έχουν προτεραιότητα.
Επί πλέον, τοποθετήθηκαν προσωρινά εύκαμπτα κολωνάκια, προς αποτροπή και της ελάχιστης παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών, τη διαφύλαξή τους από πιθανά πρόστιμα, αλλά και την εμπέδωση της σωστής συμπεριφοράς όσον αφορά στη στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.
Τις επόμενες μέρες, τα εν λόγω κολωνάκια σταδιακά θα αφαιρεθούν. Οι έντονες κίτρινες διαγραμμίσεις όμως, θα παραμείνουν, υπενθυμίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελούν προέκταση των πεζοδρομίων, ενώ παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει αυστηρά κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Περισσότερα...