Η αξιολόγηση της πρότασης οριοθέτησης - διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης

ajiologhsh 14-6-2016 01

Την Τρίτη 14-6-2016, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου, έγινε η παρουσίαση της "Εργασίας αξιολόγησης της πρότασης οριοθέτησης - διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης", που εκπονήθηκε από ερευνητική ομάδα με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Λουπασάκη, επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ, στο πλαίσιο σύμβασης εκτέλεσης ερευνητικού έργου που συνάφθηκε μεταξύ του Δήμου Αγ. Δημητρίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Την παρουσίαση του θέματος παρακολούθησαν και παρενέβησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Νερούτσου, η σύμβουλος της Περιφερειαρχή Ρένας Δούρου σε θέματα περιβάλλοντος, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο μελετητής της Πρότασης Οριοθέτησης - Διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης κ. Κάρολος Ελευθεράκος, κάτοικοι των παραρρεμάτιων περιοχών και εκπρόσωποι φορεών πολιτών που ασχολούνται με την προστασία και διάσωση της Πικροδάφνης.

Η εν λόγω διαδιακασία αποτέλεσε ένα εποικοδομητικό ξεκίνημα προκειμένου ο μακρύς διάλογος για την τύχη του ρέματος της Πικροδάφνης να μπει σε μια τροχιά κοινής προσέγγισης και επιτέλους καλύτερης λύσης με επίκεντρο το αστικό Περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Δείτε ολόκληρη την εργασία ...ΕΔΩ.-

ajiologhsh 14-6-2016 02