Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα παρουσιάζει το βιβλίο της «Αστέρια στον πάτο της λίμνης»

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα, θα παρουσιάσει το βιβλίο της, με θέμα τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας,  «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», σε μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 21ου Δημοτικού  Σχολείου, την  Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στις  10:00 π.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με την  παρουσίαση του βιβλίου «Αστέρια στον πάτο της λίμνης» σε μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη,  την Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί, κλείνει το «μικρό φεστιβάλ βιβλίου» που οργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού Αγ. Δημητρίου για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  «Ο Ασιρού, ένα παράξενο πλάσμα. Ο κόσμος του; Ο λόφος, η γέρικη ελιά, μια ξύλινη φλογέρα, τα σύννεφα και τ’ αστέρια. Ένα βράδυ… Όλα αρχίζουν με μια παρεξήγηση και τελειώνουν με ένα παιχνίδι». Την ιστορία του ήρωα Ασιρού που συνδυάζει την τρυφερότητα με τη δυνατή θέληση, θα αφηγηθεί στους μαθητές  η συγγραφέας κ. Γεροκώστα * μεταφέροντας τη λυρικότητα της ποίησης και τη δύναμη του υπερφυσικού στοιχείου του βιβλίου της. Το βιβλίο έχει βραβευθεί το 2012 στην κατηγορία βιβλίο με ιστορία βραχείας φόρμας και εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα.

 Η μεταφορά των μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών θα γίνει δωρεάν  με πούλμαν του Δήμου.  

 *Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και λογοτεχνική μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Εργάστηκε σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού .Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 350 βιβλία για παιδιά και ενήλικες και έχουν εκδοθεί δεκατρία εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους.
Αφηγείται σε μικρούς και μεγάλους σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εδώ και πολλά χρόνια έχει επικεντρωθεί στην αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων.
Υλοποιεί εργαστήρια αφήγησης, φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες.
Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

 

 

 

Date

11 Απρ 2024
Expired!

Time

10:00 am - 10:00 am