Θεατρική παράσταση • “Με δύναμη από την Κηφισιά”

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω απροόπτου κωλύματος.


Ομάδα Θεάτρου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ” Δήμου Αγίας Παρασκευής, Δ. Κεχαΐδη / Ε. Χαβιαρά
“Με δύναμη από την Κηφισιά”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαΐτης
Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης
Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης
Επιμελεια κοστουμιών: Όλη η Ομάδα

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ 

ΑΛΕΚΑ (Μητέρα της Ηλεκτρας): Σοφία Μάνεση
ΗΛΕΚΤΡΑ (Κόρη της Αλέκας): Λία Στεργιάδου
ΦΩΤΕΙΝΗ (Φίλη της Αλέκας): Φωτεινή Μπανιά
ΜΑΡΩ (Φίλη της Αλέκας): Κατερίνα Κυπριανού 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 

Τρείς γυναίκες. Φίλες κολλητές  κοντά στο οριακό σημείο της ερωτικής τους ύπαρξης. Με φοβερές ανασφάλειες, με αδιέξοδα στις σχέσεις τους ακόμα και μεταξύ τους λόγω διαφορετικών χαρακτήρων.  Με χώρο συνάντησης  το σπίτι της Αλέκας απομονωμένες από τον έξω κόσμο και τα προβλήματά του, συζητούν, πίνουν, τρώνε, τσακώνονται, φιλιώνουν προσπαθώντας να βρούνε στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες .Αισθάνονται το τέλμα και προσπαθούν να πάρουν ’’δύναμη’’ για να ξεφύγουν.

Ωστόσο όλες οι συζητήσεις είναι για τους άνδρες της ζωής τους που δεν εμφανίζονται αλλά είναι παρόντες και ζωντανοί κάθε στιγμή και καταδυναστεύουν την ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη που μία το θέλει,η άλλη διστάζει και η άλλη δεν το θέλει καθόλου γίνεται αφορμή να δούμε εντάσεις, κλάματα, φιλιώματα, συμμαχίες, διαφώνιες ,ιστορίες που μπάζουν από παντού μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού που επηρεάζουν τις κρίσεις και τις αποφάσεις τους.

Ανάμεσα στις τρείς φίλες και η τέταρτη της παρέας, η κόρη της Αλέκας .Λίγο μποέμ  λίγο αναρχοαυτόνομη η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να καταφέρει να γίνει αυτό το ταξίδι για δικούς της λόγους επεμβαίνοντας συνεχώς προσπαθώντας να τις πείσει ότι πρέπει να το κάνουν. Ωστόσο και αυτή παγιδευμένη στα δικά της υπαρξιακά προβλήματα τείνει να βρεθεί μεγαλώνοντας στην ίδια θέση. Απίθανοι σπαρταριστοί διάλογοι φτιαγμένοι αριστοτεχνικά από τον Δημήτρη Κεχαΐδη και την Ελένη Χαβιαρά με την αμεσότητα του καθημερινού λόγου προκαλούν αβίαστα το γέλιο. Ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης Ελληνικής δραματουργίας.  

  • 04 Σεπ 2021
  • 8:30 pm
  • Δημοτικό Στάδιο • Θεομήτορος & Χανίων