11η Δεκεμβρίου • Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού στις 11 Δεκεμβρίου, ο Οργανισμός Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, αλλά και διαδικτυακή ενημέρωση για την ενημέρωση όλων των παιδαγωγών.

Πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός προχώρησε στην ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS με την προμήθεια συμβολικών βραχιολιών της δομής, που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδάκια, εξηγώντας τους τη σημασία και τη δύναμη της πράξης αυτής, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες των παιδαγωγών που επικεντρώθηκαν στο να μάθουν τα παιδάκια από αυτή κιόλας την ηλικία για τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε το εξαιρετικής σημασίας διαδικτυακό σεμινάριο/συζήτηση για όλες τις παιδαγωγούς των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης, με τίτλο «Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών» και κεντρική προσκεκλημένη εισηγήτρια την κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC) και Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η σημασία της χρονικής στιγμής στην οποία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο αυτό είναι μεγάλη, καθώς ο νέος Νόμος 4837/2021 που αφορά στην παιδική προστασία, ορίζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες που οι Παιδικοί Σταθμοί της χώρας, ως Φορείς παιδικής προστασίας, οφείλουν  να ακολουθούν στις περιπτώσεις περιστατικών και να διασφαλίζουν την παιδική προστασία.