🚴 2ος Κυριακάτικος Ποδηλατικός Γύρος στον Άγιο Δημήτριο

Κυκλοφοριακό

Άλλη μια κυριακάτικη ποδηλατάδα διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10:30 το πρωί.

📣 Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Ηρώων (Ι.Κ.Α.), ενώ η ποδηλατοπορεία θα ακολουθήσει διαδρομή προς το Βοτανικό Κήπο, όπου θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη στάση με συνέχεια προς το Πάρκο Ασυρμάτου (ολιγόλεπτη στάση) και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, όπου θα είναι και ο τερματισμός.

‼️ Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, πέντε τυχεροί/ές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από ένα έξυπνο ρολόι χειρός.

🚴‍♀️ Ο δεύτερος αυτός ποδηλατικός γύρος του Αγίου Δημητρίου είναι η συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δήμου που φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα και να γίνει συνήθεια, που θα προωθεί:

✅ Την υγεία και την ευεξία όσων συμμετέχουν.
✅ Την εξάσκηση για μια ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.
✅ Την ενθάρρυνση στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο και γενικά τα μέσα μικροκινητικότητας, για τις σύντομες αποστάσεις μέσα στην πόλη.
✅ Τη διασκέδαση και τη χαρά του ποδηλάτου.

Διαδρομή

🔴 Αφετηρία ➡️ Μνημείο Ηρώων (Ι.Κ.Α.) ➡️ Οδός Καλλιθέας ➡️ Γ. Καφαντάρη ➡️ Όθωνος (Βοτανικός Κήπος) ➡️ Αγωνιστών Πολυτεχνείου Πάρκο Ασυρμάτου.
🔴 Επιστροφή: ➡️ Οδός Ασυρμάτου ➡️ Γενναδίου ➡️ 25ης Μαρτίου ➡️ Τερψιχόρης ➡️ Ανδρέα Παπανδρέου (μνημείο Ηρώων τερματισμός).

🚔 Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας, θα φροντίσει για την ασφαλή μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, αλλά και γενικότερα της δράσης.
► Και η 2η αυτή δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ποδηλαττικής Κοινότητας, της Ανεξάρτητης Ποδηλατικής Κίνησης «εν κινήσει» και του Σώματος Προσκόπων Αγίου Δημητρίου.
⭐️ Μεγάλοι χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές των ποδηλατικών δράσεων αυτών είναι η Osteoiasis Ορθοπαιδικό Κέντρο Κωνσταντίνος Τσαμπάζης MD – PhD – FRCS, τα Φροντιστήρια Διακρότημα, το Koala Coffee και Η Φρουταγορα – Σάκης Κουτσιαύτης.