🚴 3ος Κυριακάτικος Ποδηλατικός Γύρος στον Άγιο Δημήτριο

Κυκλοφοριακό

🚴‍♀️ Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνει άλλη μια, ιδιαίτερα αποκριάτικη, ποδηλατάδα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ηρώων. Η ποδηλατοπορεία θα κινηθεί προς την Πικροδάφνη, θα συνεχίσει προς το αναβαθμισμένο Μεσονήσι για να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης όπου θα είναι και ο τερματισμός.

🚴‍♀️ Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, τέσσερις τυχεροί/ές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από ένα έξυπνο ρολόι χειρός.

► Ο τρίτος αυτός ποδηλατικός γύρος του Αγίου Δημητρίου αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται στην πόλη μια φορά το μήνα, και να γίνει συνήθεια, που θα προωθεί:
➡️ Την υγεία και την ευεξία όσων συμμετέχουν.
➡️ Την εξάσκηση για μια ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.
➡️ Την ενθάρρυνση στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο και γενικά τα μέσα μικροκινητικότητας, για τις σύντομες αποστάσεις μέσα στην πόλη.
➡️ Τη διασκέδαση και τη χαρά του ποδηλάτου.

Διαδρομή

ℹ️  Πλατεία Ηρώων ➡️ Οδός Καλλιθέας ➡️ Γ. Καφαντάρη ➡️ Όθωνος (Βοτανικός Κήπος) ➡️ Χατζηβασιλείου ➡️ Αγίου Βασιλείου ➡️ Τρεμπεσίνας ➡️ Νίκου Μπελογιάννη
⚫️ Επιστροφή: Όθωνος ➡️ Σαρωνικού ➡️ Πλατεία Άρη Βελουχιώτη ➡️ Ηπείρου ➡️ Ελπίδος ➡️ Ερμού ➡️ Καλλιφρονά ➡️ Αγίου Δημητρίου ➡️ Πλατεία Ηρώων (μνημείο Ηρώων τερματισμός).

► Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας, θα φροντίσουν για την ασφαλή μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, αλλά και γενικότερα της δράσης.

🚴🏽 Και η 3η αυτή δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ποδηλαττικής Κοινότητας, της Ανεξάρτητης Ποδηλατικής Κίνησης «εν κινήσει» και του Σώματος Προσκόπων Αγίου Δημητρίου.

📣 Μεγάλοι χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές των ποδηλατικών δράσεων αυτών είναι η Osteoiasis – Ορθοπαιδικό Κέντρο Κωνσταντίνος Τσαμπάζης MD – PhD – FRCS, τα Φροντιστήρια Διακρότημα – Άγιος Δημήτριος και Η Φρουταγορα – Σάκης Κουτσιαύτης.