🚴 5ος Κυριακάτικος Ποδηλατικός Γύρος στον Άγιο Δημήτριο

Κυκλοφοριακό

🚴‍ Άλλη μια κυριακάτικη ποδηλατάδα διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 10:00 το πρωί.

📣 Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από το Μνημείο Ηρώων (πεζόδρομος Α. Παπανδρέου), ενώ η ποδηλατοπορεία θα ακολουθήσει διαδρομή προς το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ασύρματο, όπου και θα πραγματοποιηθεί στάση μεγάλης διάρκειας για πικ-νικ, παιχνίδια και κόλπα με το ποδήλατο.

❣️ Ανοιχτή πρόσκληση ❣️

Εκτός από τους συμμετέχοντες/ουσες, καλεσμένα είναι και όλα τα παιδιά της ευρύτερης γειτονιάς του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που μπορούν να προσέλθουν ελεύθερα στο σημείο με τα ποδήλατά τους, να παίξουν και να απολαύσουν το πικ-νικ που έχει διοργανωθεί.

✅ Μετά το πικ-νικ θα πραγματοποιηθεί επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, τέσσερις τυχεροί/ές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από ένα έξυπνο ρολόι χειρός.

🚴‍ Ο πέμπτος αυτός ποδηλατικός γύρος του Αγίου Δημητρίου αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δήμου, που φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται στην πόλη μας μια φορά το μήνα, και να γίνει συνήθεια, που θα προωθεί:
✅ Την υγεία και την ευεξία όσων συμμετέχουν.
✅ Την εξάσκηση για μια ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.
✅ Την ενθάρρυνση στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο και γενικά τα μέσα μικροκινητικότητας, για τις σύντομες αποστάσεις μέσα στην πόλη.
✅ Τη διασκέδαση και τη χαρά του ποδηλάτου.

🚔 Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου, σε συνεργασία με την Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας, θα φροντίσουν για την ασφαλή μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, αλλά και γενικότερα της δράσης.

❣️ Και η 5η αυτή δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ποδηλαττικής Κοινότητας, της Ανεξάρτητης Ποδηλατικής Κίνησης «εν κινήσει» και του Σώματος Προσκόπων Αγίου Δημητρίου.

► Μεγάλοι χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές των ποδηλατικών δράσεων αυτών είναι η Osteoiasis Ορθοπαιδικό Κέντρο Κωνσταντίνος Τσαμπάζης MD – PhD – FRCS, το Pizza Days – Agios Dimitrios, τα Φροντιστήρια Διακρότημα – Άγιος Δημήτριος και Η Φρουταγορα – Σάκης Κουτσιαύτης.