Κοινή δράση ενημέρωσης των επαγγελματιών από Δήμο και ΕΕΑ

Τοπική Οικονομία

Με αφορμή την επαναλειτουργία της αγοράς, σε διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού σε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές προχώρησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου, παρουσία της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου και της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρας Νάνου, επισκέφθηκε τα καταστήματα της περιοχής, διανέμοντας μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των μέτρων.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ε.Ε.Α. πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί μία συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών αγορών, αλλά και προτροπής προς τους καταναλωτές να εμπιστεύονται τα καταστήματα της γειτονιάς τους, όπου θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με ασφάλεια. 

Στη δράση, από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχαν επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τοπικής Ανάπτυξης κ. Σούλης Σοφιανόπουλος και η Γενική Γραμματέας κ. Ελένη Χαλβατζά. Από πλευράς  Ε.Ε.Α. παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος , Νίκος  Κογιουμτζής , Ηλίας Μάνδρος, και ο κ. Θεόδωρος Μάλλιος. Επίσης, ο κ. Γιώργος Καββαθάς, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου  υποδεχόμενη τον πρόεδρο του ΕΕΑ κο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου τόνισε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της τοπικής οικονομίας και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κανονισμών από τους καταστηματάρχες, αλλά και τους πολίτες.

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε σήμερα την χαρά και την τιμή να έχουμε τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά και την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου, και να κινηθούμε στην αγορά με τα συμβολικά δώρα του Επιμελητηρίου, να δώσουμε ευχές για το άνοιγμα και κυρίως εμείς σαν Δήμος να δώσουμε το στίγμα της στήριξης της τοπικής αγοράς. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν τα καταστήματα του Δήμου μας, την τοπική αγορά, γιατί ο ένας στηρίζει πρέπει να στηρίζει τον άλλο. Είναι καιρός τώρα να το αποδείξουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προχωρήσει σε πλήρη απαλλαγή για 6 μήνες της καταβολής δημοτικών τελών για τις πληγείσες επιχειρήσεις, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Δήλωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου

Στιγμιότυπα από την περιοδεία