Ανακοίνωση για τα δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας γυναικών

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ

Στις 14/3/2022, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.Ε.Π.Ι.Σ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δωρεάν παροχή μαθημάτων αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας γυναικών/κοριτσιών για την  ανάπτυξη ικανοτήτων αντιμετώπισης έμφυλων απειλών και επιθέσεων για τα κορίτσια και γυναίκες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συλλόγων/φορέων, την 18/03/2022.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν εμπρόθεσμα αναγνωρισμένοι σύλλογοι/φορείς με έδρα τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και πιστοποιήσεις των εκπαιδευτών/τριών για την παράδοση μαθημάτων αυτοάμυνας.

Στις 4/4/2022, αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του Δήμου, το ωρολόγιο  πρόγραμμα  μαθημάτων για κάθε ηλικία (κύκλος 12 ωρών/άτομο για το διάστημα Απριλίος 2022 – Μάιος 2022),  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές/τριες, προκειμένου γυναίκες  κάθε ηλικίας, να δηλώσουν τη  συμμετοχή τους.

95 γυναίκες παρακολουθούν μέχρι σήμερα με επιτυχία τα μαθήματα, και στο βαθμό που, μέχρι το τέλος του κύκλου αυτού, υπάρξει ενδιαφέρον για νέες συμμετοχές, θα δημιουργηθεί νέος κύκλος μαθημάτων από το προσεχές φθινόπωρο που θα οριστούν εκ νέου εκπαιδευτές/τριες με νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Τα δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας των γυναικών εντάσσονται στο  γενικότερο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των γυναικών κάθε ηλικίας ενάντια στα περιστατικά βίας, που συντονίζει ο Δήμος, μέσω της Δ.Ε.Π.Ι.Σ για το 2022.