Άμεση κινητοποίηση του δήμου για την αντιμετώπιση συμπλοκής ομάδων νέων στο Πάρκο Οικογένειας

Δελτίο Τύπου

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ συνομίλησε και με τους κατοίκους  

Σ. Μαμαλάκης: «Σταθερός στόχος μας μια ασφαλής και λειτουργική πόλη»

Χθες το βράδυ 31/3/2024 στις 9.00 μ.μ. ομάδες περίπου 30 νεαρών προερχόμενοι από όμορους δήμους του Δήμου Αγίου Δημητρίου συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Πάρκο Οικογένειας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πολίτες που επέβαιναν σε διερχόμενο όχημα, στην προσπάθεια τους να κατευνάσουν την ένταση, δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα νεαρών. Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης,  αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έσπευσε στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα επικοινώνησε με το  Διοικητή της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών Πέτρο Λαγουδάκο, με το Τμήμα Ασφάλειας και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου. Όλοι οι αξιωματικοί  έδωσαν εντολή άμεσης κινητοποίησης. Το επεισόδιο έληξε χωρίς τραυματισμούς. Τον δήμαρχο, ο οποίος παρέμεινε στη σημείο μέχρι τις 11:30 μ.μ., συνόδευσε ο Διευθυντής του Γραφείου του και Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Ζωίλης.

O Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τα ζητήματα παραβατικότητας που προκαλούνται στην περιοχή. Ο κ. Μαμαλάκης τους ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έχει θέσει σε προτεραιότητα τα θέματα της ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Για το λόγο αυτό έχει ήδη συναντηθεί με τον Υφυπουργό Α. Νικολακόπουλο και με κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν δήλωσε: “Είμαστε σε επαφή με τους κατοίκους και διαβεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα εντείνουμε τις περιπολίες στο Πάρκο Οικογένειας και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές του Δήμου. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα βίας και παραβατικότητας να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας“.