Αυλαία με τις καλύτερες εντυπώσεις για το 7ο Stroggylo Open Air Film Festival

Κινηματογράφος

Στέλιος Μαμαλάκης: «Η γιορτή θερινού κινηματογράφου στο Δήμο μας ανταποκρίθηκε στους στόχους μας αλλά και στις προσδοκίες του κόσμου. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της».

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 το 7ο Stroggylo Open Air Film Festival 2024, το οποίο άρχισε από 10 Ιουλίου και οργανώθηκε μαζί με το Cine Kids Festival (14/7 – 25 /8) που περιλάμβανε  προβολές παιδικών ταινιών κάθε Κυριακή στις 21:00, στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Συνολικά -στο αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου και στο Πάρκο Ασυρμάτου- προβλήθηκαν 56 ταινίες,  από όλα τα κινηματογραφικά είδη και για όλες τις ηλικίες, σε μια γιορτή που περιλάμβανε από κλασσικές ταινίες του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου αλλά και νέες βραβευμένες ταινίες του ευρωπαϊκού σινεμά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προσφέρουν μια δωρεάν πρόταση ψυχαγωγίας για τους συμπολίτες μας, αφορμή και σημείο συνάντησης για συντροφιές και γενικά κάνουν την πόλη πιο φιλική και ευχάριστη στους κατοίκους της, αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, για τον πολιτισμό. Η Τέχνη φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, προσφέρει αιτίες προβληματισμού και αφορμές αυτοβελτίωσης σε όλους μας. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πρόσφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις Κοινωνικές Δομές τους Δήμου μας για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας».

Από τη πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη τόνισε: «Το 7ο Stroggylo Open Air Film Festival έριξε την αυλαία του διαγράφοντας έναν ιδιαίτερα πετυχημένο κύκλο για περίπου δύο μήνες και ανταποκρίθηκε πλήρως στις στοχεύσεις μας. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, στην Τεχνική υπηρεσία, στο Μικρό Συνεργείο, τους φύλακες και τους τεχνικούς προβολών, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν πετύχαινε το Φεστιβάλ! Πλέον, σας προσκαλώ όλους και όλους στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πόλης Αγίου Δημητρίου 2024, που αρχίζει από αύριο και θα διαρκέσει για ένα μήνα με σπουδαίες παραστάσεις και συναυλίες».