Ανακοίνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος

Τμήμα Πολιτισμού

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, ανάμεσα σε πολλές άλλες δραστηριότητες είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και συντήρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου. Όσον αφορά στη Διαχείριση, τα σωματεία που χρησιμοποιούν τα ανοικτά και κλειστά δημοτικά γήπεδα αιτούνται, συνδιαλέγονται και τηρούν τις αποφάσεις του Οργανισμού όλα τα τελευταία, συναπτά έτη. Εξαίρεση αποτελεί ο νεότευκτος Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού ‘Πήγασος’ (έτος Ίδρυσης 2016). Ο εν λόγω Σύλλογος δεν συνεργάζεται με τον Οργανισμό και κάνει χρήση του δημοτικού σταδίου όποτε κρίνει αυτός. Ο Οργανισμός ενδεικτικά ενημερώνει το κοινό για συγκεκριμένα γεγονότα που σχετίζονται με την συμπεριφορά του ‘Πήγασου’ διαχρονικά.

  • Τον Ιούλιο του 2017 ο Πήγασος ζητούσε αδιαπραγμάτευτα ώρες χρήσης του σταδίου, καθημερινά από 17:00-19:00. Κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Οργανισμού (Σεπτέμβριος 2017), τέθηκε το ανωτέρω αίτημα και απορρίφθηκε λόγω του ότι οι αιτούμενες ώρες είχαν παραχωρηθεί σε άλλο αθλητικό σωματείο, βάσει των κριτηρίων όπως αυτά ορίζονται στον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Χώρων του Νομικού Προσώπου (υπ’ αριθμ.143/2012 αποφ. Δ.Σ.). Κατόπιν αυτού εστάλη προς το σύλλογο επιστολή, προς ενημέρωσή του για την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. (3022/10-10-2017).
  • Το χρονικό διάσημα που ακολούθησε, μετά την απόρριψη του αιτήματός, διαπιστώθηκε ότι ο Πήγασος χρησιμοποιούσε αυθαίρετα το στίβο τις ώρες που αυτός ήθελε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από την ύπαρξη ταυτόχρονα δύο αθλητικών σωματείων στον ίδιο χώρο. Ο Οργανισμός τότε προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς η κατάσταση και τα προβλήματα συνεχίστηκαν με τον ‘Πήγασο’ να επιδεικνύει αντιδεοντολογική και αντιαθλητική συμπεριφορά, μη εφαρμόζοντας τις συστάσεις του Νομικού Προσώπου όπως αυτές διατυπώνονται στην υπ’ αριθμ.33/2018 απόφαση Δ.Σ.
  • Για την αθλητική περίοδο 2018 – 2019 ο Οργανισμός παραχώρησε στον ΓΣ Πήγασος ώρες χρήσης του στίβου από Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00-17:00 & Σάββατο 09:00-11:00 (Απόφαση 262/2018).
  • Για το επόμενο χρονικό διάστημα ο εν λόγω Σύλλογος επανέλαβε για δεύτερη χρονιά την καταχρηστική χρήση του Σταδίου σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων και τις καταγγελίες του έτερου Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού του Δήμου (ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, έτος Ίδρυσης 1966). Επιδόθηκε ξανά στον Γ.Σ. Πήγασος έγγραφη διαμαρτυρία για τη μη τήρηση των ωρών χρήσης του στίβου, μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου (3442/19-12-2018) και απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού (33/7-2-2019).

Κοντολογίς, από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα ο ‘Πήγασος’ προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαίου και κάνει χρήση του Σταδίου όποτε αρέσκεται  δημιουργώντας εντάσεις και διαξιφισμούς με τους άλλους αθλούμενους-χρήστες του σταδίου. Απεναντίας, ο Οργανισμός προσπαθεί με διάλογο, εγκλήσεις και νουθεσίες να λύσει ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησε αποκλειστικά ο Πήγασος.

Δυστυχώς, η ήπια στάση του Οργανισμού έχει, παρεξηγηθεί κρίνοντας από τις αήθεις, επαναλαμβανόμενες, συκοφαντικές επιθέσεις του προέδρου του Συλλόγου και ενός εκ των προπονητών του Πήγασος, προς τον Οργανισμό, μέλη αυτού και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες έχουν διοχετευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τους τελευταίους μήνες.

Θέλουμε, ωστόσο, να πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές του Πήγασου δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν τον αθλητικό σύλλογο στο σύνολό του.

Πρέπει όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου αποφασίζει βάσει εσωτερικού κανονισμού και των αρχών της ισοτιμίας, της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αποφάσεις του υπόκεινται και σε κριτική και σε διαπραγμάτευση εάν υπάρχει ειλικρίνεια και καλή πίστη. Διαφορετικά το Όργανο και τα μέλη αυτού επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός εμπλεκόμενου σε δυσφήμιση, διαπόμπευση, και συκοφάντηση.

 Για τα μέλη του Δ.Σ

        Η πρόεδρος  του Ν.Π.Δ.Δ

Βασιλεία Αλεξίου