Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αγίου Δημητρίου σε κινητοποίηση

Σύλλογοι και Φορείς

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγίου Δημητρίου (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχουμε και καλούμε τον λαό και τους φορείς της περιοχής στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023, στις 11π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ που ανακοινώθηκε από την μεγάλη κινητοποίηση στην Ελευσίνα.

Καλούμε ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που να εναντιώνονται στο έγκλημα για να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα.

Tο ψήφισμα της συγκέντρωσης

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, η μόνη λύση.
Καμία εμπλοκή της χώρας
στο μακελειό στη Μέση Ανατολή

Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση, είμαστε μέλη των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, εργατικών σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων και άλλων φορέων της Αττικής, καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας για αξιοποίηση από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, στους δολοφονικούς τους σχεδιασμούς και στο μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού.

Είμαστε εμείς που πριν λίγες μέρες συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη διαδήλωση από τη Βουλή στην Ισραηλινή Πρεσβεία και αντιμετωπίσαμε την απρόκλητη κρατική καταστολή επειδή εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στο δίκιο του παλαιστινιακού λαού που διεκδικεί να έχει πατρίδα, απέναντι στην κατοχή από το κράτοςτρομοκράτη του Ισραήλ. Επειδή παλεύουμε να μην εμπλακεί η χώρα μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να μη γίνει ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου συνιστά πρόκληση, συνενοχή στο έγκλημα και στην κατοχή, δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.
Οι δηλώσεις του για το “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα” το οποίο όπως είπε “πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος”, λίγες μέρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, είναι εκτός από ανιστόρητες και εξοργιστικές.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 5.000, ανάμεσά τους πάνω από 2.000 παιδιά και πάνω από 1.000 γυναίκες.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Και αυτά είναι τα στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα. Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα
του παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας:
▪ Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
▪ Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
▪ Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
▪ Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλο τον λαό την Αττικής σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη 11 π.μ. στο Σύνταγμα και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Καλούμε ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που να εναντιώνονται στο έγκλημα για να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα