Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου για την απεργία στην COSCO

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πηλέως 56 (παλαιό 3ο Δημ. Σχολείο) Άγιος Δημήτριος
Τηλ . 697 6217186, 698 6101300 –  E-mail: e.v.e.agdim@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ε.Β.Ε. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για τη σημερινή απεργία των ναυτεργατών στην COSCO, οι οποίοι ζητούν τα αυτονόητα, η Κυβέρνηση έστειλε στο λιμάνι του Πειραιά τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις των ΟΥΚ, αύρες νερού και το Λιμενικό Σώμα.

Λίγες μέρες πριν, για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Αττική οδό, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Αττική οδός, σφύριζαν αδιάφορα και έριχναν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, αφήνοντας 24 ώρες τους πολίτες να ξεπαγιάζουν στα αυτοκίνητα τους. Ώρα να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση των κερδών τους και σε αυτόν τον αγώνα τους έχουν βοηθό την Κυβέρνηση και τα επιτελεία της.
Ο λαός δίνει μάχη για την επιβίωση του και για μια ζωή για δικαιώματα και η εργατική τάξη θα πρέπει να βρει στήριγμα σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, φοιτητή, συνταξιούχο.

Στηρίζουμε τους εργάτες της COSCO και τον δίκαιο αγώνα τους για υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μόνο η  αλληλεγγύη των εργαζομένων θα σπάσει το όργιο τρομοκρατίας.

Tο Δ.Σ. της ένωσης