Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου για τις πυρκαγιές

Ένωση ΕΒΕ

Παρασκευή 25/8 // 19.30, πλ. Συντάγματος
Για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού
και την προστασία του περιβάλλοντος

Η Ένωση Εμποροβιοτεχνών και Εμπόρων Αγίου Δημητρίου καλούμε τους φορείς και τον λαό της περιοχής μας να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να στείλει στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά.
Να αξιοποιηθεί ότι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για
να σωθεί ότι σώζεται.
Εδώ και δύο ημέρες οι φωτιές σε μια σειρά περιοχές της Αττικής, στην Ελευσίνα δίπλα στο Θριάσιο νοσοκομείο, στον Ασπρόπυργο με υπαρκτό τον κίνδυνο του βιομηχανικού ατυχήματος, στις πλαγιές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και μέσα στο δάσος, δείχνουν ξανά τη μεγάλη επιλεκτική γύμνια του κράτους.
Το έργο που βλέπουμε αυτές τις μέρες δεν είναι πρώτης προβολής. Χιλιοπαιγμένο κάθε χρόνο, φυσικά και φέτος.
Υπεύθυνη είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τη υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου
Αυτή την πολιτική στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και οι δημοτικές αρχές στην Αττική. 
Τους απαντάμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την πολιτική που αφήνει πίσω της στάχτη και μπούρμπερη. Ως εδώ και μη παρέκει, δεν θα φωνάξουμε ζήτω που καήκαμε!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία της Αττικής, την Παρασκευή 25-8-2023, στην πλατεία Συντάγματος
στις 7.30μμ!