Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου για τις πυρκαγιές

Ένωση ΕΒΕ

ΩΣ ΕΔΩ! Κάνανε την Αττική ”κρανίου τόπο” για τους πολλούς
και ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων!

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα των πυρκαγιών.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Το ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Αγίου Δημητρίου καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση την Δευτέρα 24/7 19:30 στο Υπουργείο κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Κηφισίας 37, Μαρούσι).

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους κινδύνεψαν και κινδυνεύουν, σε όσους είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Αττική. Οι εικόνες από τα καμένα σπίτια και επιχειρήσεις μας γεμίζουν οργή.

Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και αναμενόμενο, οι τεράστιες ελλείψεις κρατικής μέριμνας, υποδομών, μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, αλλά και η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών.

Η “κλιματική αλλαγή” και τα “ακραία φαινόμενα” δεν αποτελούν δικαιολογία για την γύμνια του κρατικού μηχανισμού, το αντίθετο, θα έπρεπε κυβερνήσεις, Περιφέρειες και Δήμοι “χθες” να έχουν πάρει όλα αναγκαία μέτρα δασικής προστασίας και ανάσχεσης πυρκαγιών. Αυτά όμως δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν αποφέρουν κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν χρηματοδοτούνται.

Απαιτούμε χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών και αποκατάσταση των ζημιών και των δασών που κάηκαν φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και όλα τα δασαρχεία της Αττικής. Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής χωρίς προϋποθέσεις.