Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ένωση ΕΒΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το επικίνδυνο περιστατικό, με την πτώση ψευδοροφών, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου φέρνει άλλη μια φορά στο προσκήνιο το υπάρχον μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών μονάδων και του Δήμου μας.

Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα ταχθεί ενάντια στα ανεπαρκή μέτρα προστασίας και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων . Οι ευθύνες του κράτους και της Δημοτικής αρχής, μπροστά
και στο τελευταίο συμβάν στο Ειδικό σχολείο, δεν μπορούν να αποσιωπηθούν. Καθώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν συνηγορήσει στην υποχρηματοδότηση της εκπαιδευτικής στέγης,τον ανεπαρκή έλεγχο στις υποδομές, που ανά πάσα στιγμή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας.

Δεν θα περιμένουμε να οδηγηθούμε σε δυστύχημα σε κάποια σχολική αίθουσα!
Δεν ανεχόμαστε η ασφάλεια και η ζωή των παιδιών μας να θεωρείται κόστος!

Απαιτούμε εδώ και τώρα σχέδιο ελέγχου και συντήρησης όλων των υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας,ως προς στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι
διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – πιστοποιητικά καυστήρων και θέση αυτών – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης.
Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας!
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων, της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής, τη Δευτέρα στις 15:00 στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.