Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον καύσωνα

Επείγοντα μέτρα προστασίας από το κύμα καύσωνα

29 Ιουνίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άγιου Δημητρίου, με παρέμβασή της στη διοίκηση του δήμου, ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος καύσωνα, που πλήττει αυτές τις μέρες τη χώρα, για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων και εργαζόμενων στο δήμο.

Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώτα Δήμου με τη Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαμόρφωση των κλιματιζόμενων χώρων του δήμου που προσφέρονται για την φιλοξενία κατοίκων/δημοτών αυτές τις ημέρες.

Επίσης, συζήτησε πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και παιδιά (όπως οι παιδικοί σταθμοί και οι χώροι όπου πραγματοποιούνται οι θερινές δραστηριότητες του δήμου), είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε συνθήκες καύσωνα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο δήμο που επιτελούν εξωτερικές εργασίες (υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών) τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ανέβει σε υψηλά επίπεδα, και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι
Αβραμίδου Κατερίνα
Γιαννέζος Τάσος
Δήμου Γιώτα
Σκιαδιώτη Τζένη