Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Λαϊκή Συσπείρωση

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τη Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχο, και με τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Γιαννέζο, περιόδευσε σήμερα το πρωί στις υπηρεσίες καθαριότητας & πρασίνου που εδράζουν στο Στάδιο Αγίου Δημητρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούμε για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων μες τον καύσωνα και τα μέτρα που έχει πάρει η δημοτική αρχή.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως στον χώρο πλύσης των απορριμματοφόρων βρίσκονται για 2η μέρα δύο κοντέινερς γεμάτα με σκουπίδια, γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε, το όχημα μεταφοράς τους βρίσκεται στο συνεργείο, ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη όπως όπως, χωρίς μέτρα προστασίας. Οι συνθήκες που επικρατούν στο Στάδιο είναι συνθήκες χωματερής, πλήρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους στο χώρο, όσο και για τους αθλούμενους του σταδίου και τους περίοικους, με τη μπόχα να κυριαρχεί μέσα κι έξω από τον χώρο. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες καύσωνα, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική!

Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να του θέσουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και την επείγουσα ανάγκη να απομακρυνθούν εδώ και τώρα τα σκουπίδια από το χώρο. Η μόνη λύση που μας παρουσίασε είναι η αναμονή (σήμερα; πότε;) του οχήματος από το συνεργείο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου ότι πρόκειται για μία εξαίρεση, η κατάσταση στο Στάδιο είναι στο απροχώρητο εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη της καθαριότητας του δήμου. Ο χώρος που έχει επιλεγεί για τα απορριμματοφόρα του δήμου από τη δημοτική αρχή είναι ο πλέον ακατάλληλος καθώς πρόκειται για Στάδιο που αθλούνται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών καθημερινά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να απομακρυνθούν εδώ και τώρα τα σκουπίδια από το Στάδιο Αγίου Δημητρίου, να καθαριστεί/ απολυμανθεί ο χώρος. Έως ότου επισκευαστεί το όχημα μεταφοράς, η δημοτική αρχή να βρει εναλλακτική λύση, απευθυνόμενη σε όμορους δήμους και στην Περιφέρεια.
  • Να σχεδιαστεί άμεσα και να υλοποιηθεί η απομάκρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας & πρασίνου από το Στάδιο Αγίου Δημητρίου και η μεταφορά τους σε κατάλληλο χώρο της περιοχής.
  • Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αυτές με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μηχανήματα, οχήματα) και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων του δήμου τοσο συνολικά, όσο ειδικά τις ημέρες καύσωνα, με παύση εργασιών σε υψηλές θερμοκρασίες.

14/7/2023