Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πνοή – Προοπτική”, Χρήστου Πρεκετέ, για την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ταμπακόπουλου

Νέα Πνοή - Προοπτκή

Η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από μια δημοτική παράταξη είναι να παραδώσει την έδρα του όπως ορίζει ο νόμος.

Ούτως η άλλως η ανεξαρτησία του καθενός μας είναι δεδομένη όποτε η ανεξαρτητοποίηση δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία παρά μόνο τις όποιες μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με κάποια άλλη ομάδα που προσπαθεί να παίξει ρόλο στα δημοτικά δρώμενα. Εδώ ο συγκεκριμένος αποχωρήσας με μέμφει για μια απόφαση της Δημαρχου, προσπαθώντας μάταια να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην κίνηση του αυτή.

Εγώ καλώ και πάλι με βάση τη στοιχειώδη πολιτική ηθική και εντιμότητα να παραδώσει την έδρα του. Εάν δεν γίνει αυτό από τα δεδομένα της δημοτικής μου παράταξης θα αποδειχθεί, τώρα που το σχεδιο των ανεξαρτητοποίησεων που απεργάστηκαν συγκεκριμένοι κύκλοι, ότι τελικά «πολιτικά» παντελόνια -που τα τίμησε- φορούσε μόνο η κα Αχουλια η οποία παραιτήθηκε, παραδίδοντας την έδρα της, σε αντίθεση με άλλους άρρενες συναδέλφους της, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εισόδου στο ΔΣ ενός εκλεκτού συμπολίτη μας που και έργο παράγει και λόγο έχει. Κάτι που δυστυχώς εξέλειπε από την πλειοψηφία των ανεξαρτητοποιηθέντων.

Δυστυχώς τόσο η έλλειψη λόγου, αλλά και πολιτικού ήθους της πλειονότητας αυτών που αποχώρησαν (πλην του κου Γριλλια) σαφώς δεν πλήττει εμένα -όπως αποδείχτηκε πρόσφατα σε κάλπες που τέθηκε στο περιθώριο άλλος ανεξαρτητοποιηθέντας- αλλά και εκλαμβάνω από τον κόσμο, ούτε την δημοτική αρχή -η οποία σίγουρα στηρίζεται από τέτοιες στάσεις· Αλλά πλήττεται ο δημότης -και η καθημερινότητα του – που τους έταξε σε μια θέση και δυστυχώς βλέπει πως η παρουσία τους και αναιμική ήταν και πολιτικά ανέντιμη.

Προσωπικά να αναφέρω οτι τέτοιες στάσεις με ενδυναμώνουν και με πεισμώνουν ώστε να συνεχίσω τον δρόμο μου μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ώστε επιτέλους να αποκτήσει ο δημος μας έναν δήμαρχο που και πάθος θα έχει να πετύχει περισσότερα αλλά και πολιτικό ήθος. Οι υπόλοιπες απαντήσεις θα δοθούν τότε.

Χρηστος Αθ. Πρεκετές
Γενικός Χειρουργος
Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητριου 2023