Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 2ος όρ.
Tηλ. 210.3827.122 FAX. 210.3827.496
http://syndikatooikodomonathinas.gr
E-mail: info@syndikatooikodomonathinas.gr

Ένας γεμάτος χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Ιδιαίτερα στις γειτονιές, το αυστηρό lockdown που επέβαλε στο λαό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν πήρε μέτρα στους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που αυξάνεται το ιϊκό φορτίο. Δεν ενίσχυσε τα ΜΜΜ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Παράλληλα, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, δημιουργία νέων ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει πλούσια δωράκια σε ιδιωτικές κλινικές, αντί να τις επιτάξει χωρίς αποζημίωση και να τις εντάξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Oι παραπάνω επιλογές της κυβέρνησης είναι συνειδητές, γιατί έχουν κριτήριο το κέρδος των λίγων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού.
Γι’ αυτό χρησιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκρατία ώστε να κρύψει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στο λαό μας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.
Μας εξοργίζει αφάνταστα που η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία αλλά επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συνθήκες ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας συνολικότερα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, οικονομική στήριξη για τους ανέργους, εισόδημα για όλους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Παράρτημα Νοτιοανατολικών Περιοχών καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της περιοχής του Μπραχαμίου σε συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Μάρτη 2021, στις 12.00, στο Πάρκο Ασυρμάτου στο Μπραχάμι.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Μάρτης 2021