Ανεξαρτητοποίηση δύο Δημοτικών Συμβούλων

Με επιστολές τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, οι κ. Μάρκος Βαζαίος και Παναγιώτης Γρίλλιας, δήλωσαν την αποχώρησή τους από τη δημοτική παράταξη Νέα Πνοή – Προοπτική και την εφεξής συμμετοχή τους ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επιστολή Μάρκου Βαζαίου

Άγιος Δημήτριος, 22-6-2020

Αξιότιμη κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμη κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την οριστική μου απόφαση για την παραίτηση μου από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Πρεκετέ, παράταξη με την οποία έχω εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο, του δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Σας εκφράζω παράλληλα την πρόθεση μου να παραμείνω Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έως τη λήξη της θητείας μου το 2023.

Σας παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ενημέρωσης της απόφασής μου στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ενσωμάτωσή της στα πρακτικά του δημοτικού μας συμβουλίου.

Με εκτίμηση και τιμή
Μάρκος Βαζαίος


Επιστολή Παναγιώτη Γρίλλια

Αγ. Δημήτριος 21 Ιουνίου 2020

Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ .Δημητρίου,
Κυρία Δήμαρχε,
Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί συνδημότες,

Με το παρόν mail μου θέλω να σας πληροφορήσω για την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική ομάδα «Νέα Πνοή-προοπτική… για τον Αγ. Δημήτριο», με την οποία εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του περασμένου Μάη.

Εδώ και χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά στο χώρο της εργασίας μου και πρόσφατα στο Δήμο μας, πιστεύω ότι τα διοικητικά-δημοτικά συμβούλια δεν είναι αθροίσματα παρατάξεων αλλά δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών για να δίνουν λύσεις στα πρόβλημα της καθημερινότητας.

Από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο άφησα πίσω εγωισμούς, μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασκώντας ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας.
Οι εισηγήσεις μου προς τη δημοτική ομάδα «Νέα Πνοή-προοπτική»ήταν για ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας και όχι κατά το δοκούν, για αντιπολίτευση με σχέδιο, όραμα, ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας και όχι τοξική αντιπολίτευση μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα στη δύσκολη συγκυρία της πατρίδας μας λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν εισακούστηκα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια-ισοτιμία-ασκώντας έλεγχο για χρηστή διοίκηση, κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος και διαβεβαιώνω, αυτούς που με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ αλλά και γενικότερα όλους τους συνδημότες, ότι δεν πρόκειται κάνεις να με χειραγωγήσει-φιμώσει.

Με τιμή,
Παναγιώτης Γρίλλιας
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου