Ανακοίνωση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου για τη διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Απριλίου

Μηνύματα Δημάρχου

Οι θλιβερές εικόνες που ζήσαμε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2023, η οποία διεκόπη κάτω από την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν άφησαν τη διαδικασία να εξελιχθεί επειδή διαφώνησαν με απόφαση του σώματος να μη συζητηθεί ένα θέμα, μας προϊδεάζει για το κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθούμε, ως αιρετοί/ές να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας κατά το προσεχές διάστημα, εν όψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου και των Αυτοδιοικητικών του Οκτωβρίου.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

  • Συσσώρευση νερού που προκλήθηκε από διαρροή αγωγού προκάλεσε την υποχώρηση τμήματος της ψευδοροφής του 1ουΕιδικού Δημοτικού Σχολείου.
  • Συνεργεία του Δήμου επιλαμβάνονται του θέματος και η ζημιά αποκαθίσταται αμέσως.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση που αναζητάει θέματα για να αναδείξει το «ενδιαφέρον» της για τα λαϊκά προβλήματα, φέρνει το θέμα ως έκτακτο για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ηςΑπριλίου 2023.
  • Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η εισαγωγή ενός θέματος ως εκτάκτου, τίθεται σε ψηφοφορία, αν θα συζητηθεί ή όχι.
  • Το Σώμα, θεωρώντας ότι το θέμα δεν έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, αποφασίζει να μη συζητηθεί.
  • Ο Πρόεδρος δηλώνει ότι στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση η Διοίκηση θα ενημερώσει για το συμβάν και θα έχουν τη δυνατότητα όλες και όλοι να τοποθετηθούν.
  • Η απόφαση αυτή δεν αρέσει στη Λαϊκή Συσπείρωση, που συνεπικουρούμενη από μερίδα πολιτών που είχαν «κινητοποιηθεί», θεώρησε σκόπιμο, με διαρκείς διακοπές και φωνασκίες να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ο Πρόεδρος αναγκάζεται να διακόψει τη συνεδρίαση.

Έτσι, στα 30 λεπτά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήσαμε μια μάχη εντυπώσεων, ένα αλαλούμ κραυγών, μια «συμπεριφορά εξέδρας» και μια τακτική υποβάθμισης του κορυφαίου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου.

Και επειδή σε τέτοιες καταστάσεις, όπου κάποιοι εντελώς τυχοδιωκτικά επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, εκστομίζοντας θολές και αβάσιμες κατηγορίες ή εμπλέκοντας «ομοσπονδίες», η αλήθεια σκιάζεται βάναυσα, παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το όλο ζήτημα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, με συνέπεια, πραγματικό ενδιαφέρον και αποτελεσματικότητα.

Αφήνουμε με τις κραυγές, τα συνθήματα και τα διαδικτυακά σχόλια, σε αυτούς που μόνο αυτό έχουν να επιδείξουν.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου