Απάντηση Προέδρου Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου Κ. Σταυρόπουλου στην ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε την Πόλη»

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Απάντηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου στην ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε την Πόλη» με επικεφαλής την Μ. Ανδρούτσου.

Επέλεξα να μην απαντήσω ως σήμερα, σεβόμενος την Μεγάλη Εβδομάδα και το πνεύμα των ημερών.  Όμως πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια!

Η παράταξη της κυρίας Ανδρούτσου για άλλη μια φορά επιχειρεί με ψεύδη να δημιουργήσει σκόπιμα παραπλανητικές εντυπώσεις για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, σε ότι αφορά στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής (2ου διμήνου), τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Απέναντι στα όσα ανυπόστατα αναφέρει η παράταξη «Αλλάζουμε την Πόλη» ως προς την κατάρτιση της Ημερήσιας Διάταξης απαντάμε μόνο με αλήθειες, σύμφωνα και μόνο  με όσα ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Υποστηρίζει:  Η απόφαση του προέδρου, δρώντας με αυθαιρεσία και αυταρχισμό και αγνοώντας επιδεικτικά τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου και εκτιμώντας κατά το δοκούν το περιεχόμενο των ερωτήσεων, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, στη δημοκρατική λειτουργία και στο ρόλο των δημοτικών παρατάξεων.

Αλήθεια 1η

Όπως ορίζει το Άρθρο 4, του κανονισμού λειτουργίας του δήμου μας που αφορά στη «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στην παράγραφο 8: «Ο Πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη».

Αλήθεια 2η

Είναι απολύτως σαφές από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης και στην εισαγωγή θεμάτων σε αυτήν, δεν εμπλέκεται πουθενά ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας, οι οποίοι δεν έχουν αποφασιστικό ρόλο, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλήθεια 3η

Σε ότι αφορά την κριτική για τη στάση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη:  Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί με απόλυτα διακριτούς ρόλους, όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του, τον οποίο τηρούμε ευλαβικά και ίσως όχι τόσο αυστηρά όσο θα έπρεπε απέναντι σε απρεπείς συμπεριφορές κάποιων μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος επομένως δεν είχε αρμοδιότητα για τα θέματα που ήταν προς συζήτηση, σε αντίθεση με ότι –ενδεχομένως- συνέβαινε στο παρελθόν κατά τη θητεία της κ. Ανδρούτσου ως Δημάρχου και είχε δημιουργήσει «λανθασμένες» εντυπώσεις.

Θα ήταν βαρύ ατόπημα για την δημοκρατία το δημοτικό συμβούλιο να χειραγωγείται από τον Δήμαρχο όπως αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη Δήμαρχο και τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι όσα περί του αντιθέτου λέγονται και διαδίδονται, είναι σκοπίμως παραπλανητικά, εξυπηρετούν την στείρα αντιπολιτευτική ρητορική της και αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Δεν θα επιτρέψω να γίνει αρένα το δημοτικό συμβούλιο. Η ευγένεια μου και η υπομονή μου  που έχω δείξει ως σήμερα να μην εκλαμβάνεται ως παθητική στάση και αδυναμία. Έχω μάθει στην ζωή μου να πορεύομαι με τον διάλογο και τον σεβασμό στον άλλο.

Όμως σε όλα υπάρχει ένα όριο. Ούτε οι φωνασκούντες με εκφοβίζουν ούτε οι απειλές που εκτοξεύουν. Τους κάλεσα μετά τον πρώτο μήνα διοίκησης και το κάνω άλλη μια τελευταία φορά, να σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο και το δημοτικό συμβούλιο που συμμετέχουν.

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά