Από τον Άγιο Δημήτριο ξεκινάει η δράση «Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε!» την Πέμπτη 9 Μαΐου

Αλλάζουμε την πόλη

Στέλιος Μαμαλάκης: «Επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας»

Η Ελληνική “Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας” και η “Ποδηλατική Κοινότητα”, σε συνεργασία με την Dintello και την υποστήριξη της Kosmoride, διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στις 10:30 π.μ. στο Δήμο μας, την εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης, «Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε!».

Ο Δήμαρχος  Στέλιος Μαμαλάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ξεκινούν  από την Πλατεία Ηρώων (Λ. Αγ. Δημητρίου) για μια περιήγηση στις γειτονιές της πόλης, με ηλεκτρικά ποδήλατα που προσφέρει ευγενικά η Kosmoride. Μέσω μιας επιλεγμένης διαδρομής στον Άγιο Δημήτριο, διερευνούν τη δυνατότητα της καθημερινής αστικής μετακίνησης με ηλεκτρικό ποδήλατο και αναζητούν ιδανικές διαδρομές. Παράλληλα συζητάμε για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τις καλές πρακτικές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για τη μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη, τις ανάγκες των ποδηλατών, την “πρωτοβουλία – πρόγραμμα κινήτρων” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας “Bike to Work” και το ρόλο και τις ανάγκες των ΟΤΑ για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μαμαλάκης: «Το θέμα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και προκαλούν τη μικρότερη δυνατή όχληση. Σε αυτό το πλαίσιο η βόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο, μια δράση που ξεκινά από το Δήμο μας, έχει σημαντικό συμβολισμό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, σεβόμαστε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας».

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία έχει μέλη Σωματεία Αστικής Ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα και είναι πλήρες μέλος της ECF – European Cyclists Federation